betyg 4

Sällsynt tillspetsad signaturdoft!

Recension av Hugo Boss Bottled Collector’s Edition Reload Edt.

Det är någonting med Hugo Boss och dofter. De känns liksom igen på näsvida avstånd, ofta med en solid maskulin och djup karaktär med klassiska inslag av mysk, ambra och bergamott. I denna 15-årshyllning Boss Bottled Collector’s Edition (släpptes i november 2014) finns även fler bottnar, lite beroende på hur intensivt en vill lära känna och bruka doften. Länge tyckte åtminstone jag att den var lite anonym,  mest rund och lade sig som en hudnära men hyfsat mild touch på mina dagsaktiviteter. Förhoppningsvis har den även gestaltat sig (mig?) väl som en lagomt uppmärksammande är-här-nu markör. 🙂

recension parfym

För den frekvente användaren kommer dock intensiteten i Collector’s Edition att visa sig som av en utblommande och mogen karaktär. Dessa egenskaper är något kryddigare, men samtidigt söta, och har inslag som ger den solida grunden lite extra krut. Jag skulle gissa på att ökad kroppsaktivitet plockar fram dessa små hemligheter. Hur känns då Boss Bottled Collector’s Edition egentligen för omgivningen? Min beskrivning är en blandning av kanel, vanilj och bergamott men eventuellt även av något träslag. Enligt ingredienserna på Groomings hemsida är doften ”En upplevelse av nyklippt gräs och nybakad äpplekaka, med en mix av äpple, geranium, kanel och sensuella tränoter”…! Helt enkelt en varm och tilldragande sammansättning!

Collector’s Edition (även benämnd som Bottled Reload) en tendens att ”kännas igen” så var sparsam med att bära den både till vardags och till fest. Som signaturdoft för dig själv eller för att ge bort som speciell gåva så är däremot jubileumsutgåvan av Boss Bottled ett av de senaste årens säkraste dofter för män!

betyg 4,5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s