betyg 5

Tvålar till de flesta!

soap

Recension av The Bluebeard Revenge Cuban Gold Soap

De brittiska sjöbusarna The Bluebeard Revenge fortsätter att erövra den lukrativa grooming-marknaden enligt devisen, stort, högljutt och maskulint. Den här gången är det den traditionella, och ganska ofta bortglömda tvålen som fått sig ett rejält ansiktslyft. Vi lever i en värld där den flytande tvålen erbjuder enkelhet och en modern touch men om Kapten Svartskägg någonsin tvättade sig mellan plundringarna kan vi vara helt säkra på att han inte hade med sig en dubbeldusch i badet. Faktum är att potentiella köpare ibland till och med avråds från att köpa en fast tvål, detta givetvis för att de flesta tillverkare helt enkelt inte har någon sådan att erbjuda konsumenten men ändå vill sälja tvål. Det finns ingen research som styrker att det skulle vara något hälsofarligt med en fast tvål. Redan Alexander den Store använde tvål och även om hans dödsorsak än i dag är okänd lutar det betydligt mer åt ett förgiftat vin än tvål.

Nu tillhör jag själv den stora del av befolkningen som faktiskt köper flytande tvål i nio fall av tio så jag tänker inte kasta sten i några glashus men då och då dyker det upp en produkt som får mig att tänka om. The Bluebeard Revenge Cuban Gold Soap är en sådan produkt. Det är svårt att motstå en rejäl guldtacka som luktar svagt av mysk och gammal trätunna. Mitt största problem med fast tvål är jag ofta upplever en torr känsla som jag inte får med en flytande tvål. Det känns inte riktigt som att jag blir lika ren om jag skall vara helt ärlig men The Bluebeard Revenge Cuban Gold Soap löddrar finfint och lämnar en långvarig underbar känsla av ett lyxigt spa efter sig. Trots sin massiva storlek är den enkel att hantera och den varar givetvis länge, vilket gör prislappen på 75 ynka riksdaler ytterst motiverad.

The Bluebeard Revenge erbjuder tre olika tvålar, samtliga med skilda egenskaper och spännande dofter

Något som skiljer en flytande tvål från en fast dito är att den känns exakt likadant varje gång du använder den. Detta faktum kan inte ens The Bluebeard Revenge Cuban Gold Soap ändra på, den känns aldrig lika bra som första gången du använder den. Så fort produkten plockas ur sitt cellofanpapper börjar nedräkningen och det finns inget man kan göra åt saken. Dessutom försvinner det estetiska övertaget när formen av iögonfallande guldtacka sakta men säkert vittrar bort. Nu är detta ingen showstopper, betyget blir ändå skyhögt då skillnaden inte är särskilt stor och slitaget ofrånkomligt men det är ändå något som påverkar och detaljer man bör känna till.

Om man skall tro tillverkarna är The Bluebeard Revenge Cuban Gold Soap ”a manly soap designed for real blokes.” Det är oklart vad som kännetecknar en ”real bloke” men det spelar väl egentligen ingen roll om man är en grovhuggen man som fäller träd, spottar snus och meckar med bilar eller är en champagnepimplande hedgefondmäklare i tredelad kostym som aldrig har satt sin fot i naturen. Det här är en rejäl guldkant i vardagen som passar samtliga schablontyper och alla däremellan.

groomingbetyg5minus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s