betyg 3

Nyckeln till en bra rakning ligger i förberedelserna

recension proraso förbereda huden för rakning

Recension av Proraso Pre-Shaving Cream – Sandalwood & Shea Butter.

Jag vet att jag skrivit det förut men det tål att upprepas; Nyckeln till en bra rakning ligger i förberedelserna. Det spelar inte så stor roll om man har en fruktansvärt fin rakkniv eller hyvel eller en svindyr tvål om man slarvar med att förbereda huden inför rakningen. Ta alltid för vana att raka dig direkt efter duschen! Om du inte vill, kan eller hinner duscha så tvätta ansiktet noga och länge med varmt vatten. Lägg gärna en våt, varm handduk över ansiktet någon minut också. Att använda en pre-shaveprodukt är inget måste men det hjälper ju såklart till. Det finns olika oljor och krämer att välja mellan. Nu tänkte jag titta närmare på Prorasos pre-shave kräm.

Proraso är ett klassiskt italienskt märke som funnits på marknads sedan 1940-talet. Detta är ett av mina absoluta favoritmärken. Dofterna är milda och fina, produkterna är väldigt bra och dessutom enormt prisvärda.

recension proraso förbereda huden för rakning

I Prorasos sortiment av pre-shaves finns tre varianter. Idag är den den ”röda” jag ska skriva om. Det är den som innehåller bland annat sheasmör och som doftar sandelträ. Precis som deras övriga produkter är den helt fri från parabener, mineraloljor och silikoner. Den innehåller inga artificiella färgämnen.

Krämen är fet och koncentrerad och kommer i en rund liten glasburk på 100 ml. Ett par små klickar smörjs noggrant in över skägget innan rakningen. Krämen mjukar upp skäggstråna och ger huden en liten skyddande hinna. Därefter är det bara att löddra in med favorittvålen och börja raka. Jag tycker den funkar helt ok. Inga enorma skillnader kanske men visst hjälper det till.

Krämen funkar faktiskt också bra som aftershave. Smörj in ett tunt lager över huden. Krämen är ganska fet så ta bara lite åt gången!

Doften är som sagt sandelträ och den doftar riktigt gott. Jag tror nog att de flesta tycker om den. Denna pre-shave finns även med mentol och eukalyptus samt med E-vitamin för känslig hy. Om du väljer den ”röda” så finns det såklart en matchande tvål eller kräm och en alkoholiserad aftershave splash i samma serie.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s