Beard Monkey

Gör jobbet utan att glänsa

beard-monkey-hair-body-wash-125-ml

Recension av Beard Monkey Hair & Body Wash Lemongrass Rain

Jag har varit inne på det tidigare, kombinationen schampoo och duschtvål är enligt min mening sällan en särskilt imponerande lösning. Antingen är schampot riktigt bra och duschtvålen ”meh” eller så är det precis tvärtom. Det är historiskt svårt att få till båda delarna, även om det då och då faktiskt dyker upp någon mirakelprodukt som plötsligt ställer allt på ända. Beard Monkey Hair & Body Wash Lemongrass Rain är delvis den produkten men den faller tyvärr på lite för många punkter för att några hyllningar skall vara motiverade.

Produkten skall vara både vårdande och rengörande tack vare formulan Arganolja och grönt te. Arganolja har de senaste åren varit en trendprodukt inom skönhetsindustrin och det är en sådan där produkt som jag inte riktigt vet var jag har den. En naturprodukt som använts i århundraden och påstås bota de flesta skavanker hos människosläktet. Det är allt från höga kolesterolvärden, via ärrbildning till håravfall och det stämmer säkert under en långvarig behandling i kombination med ett sunt leverne men lokalbefolkningen i Marocko, som är det enda land där arganträdet växer, har använt oljan sedan urminnes tider så man skall nog inte förvänta sig några underverk efter någon månads användning.

Om vi börjar med ”funktionen” schampoo så anser jag inte att Beard Monkey Hair & Body Wash Lemongrass Rain riktigt lever upp till mina förväntningar på ett schampoo. Det känns helt enkelt lite klent och håret blir också ganska torrt. Jag noterar att det är svårt att få till ett bra lödder, trots generös dosering och jag saknar glansen och volymen som ett riktigt bra schampoo ger. Dock är doften angenäm, det är lätt att skölja ur och håret känns både rent och fräscht så jag kan inte klaga alltför högljutt.

Som duschtvål är det precis tvärtom. Här känns doften paradoxalt nog mindre trevlig då den starkt påminner om toalettspray på huden. Det sitter dock inte i särskilt länge och det syrliga citrongräset tonar snart ut. Resultatet är däremot riktigt bra. Huden känns både ren och mjuk och det är oerhört smidigt att dosera lagom tack vare den smarta pumpen. Nu är inte en doseringspump någon rocket science men det underlättar stort och är alltid ett välkommet inslag som fler borde ta efter. Nackdelen är att produkten då blir oerhört stationär, det är ingenting man tar med sig till gymmet direkt men det kan jag leva med då jag har andra produkter för det ändamålet. Beard Monkey Hair & Body Wash Lemongrass Rain landar dessutom i den högre prisklassen och då blir det så klart ännu viktigare att inte överdosera i onödan.

Allt som allt, en helt okej produkt som gör jobbet utan att glänsa. Under utvärderingen har jag mot slutet primärt använt Beard Monkey Hair & Body Wash Lemongrass Rain som duschtvål då jag tycker att det är på det området den levererar. Det finns ett stort urval schampoo där ute som jag anser bättre motsvarar mina krav men som duschtvål har den använts ytterst flitigt. Det höga priset motiverar dock inte ett nytt inköp.

testpilotsrecension

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s