betyg 4

När kaptenen kommer med något nytt så vet man att det är bra grejer

recension captain fawcett shave cream post shave balm

Recension av Captain Fawcett Shaving Cream & Post Shave Balm.

Capt. Fawcett´s mustaschvax var bland de första jag testade för några år sedan. Redan då blev jag förälskad i dess dofter, produktdesign och framförallt deras höga kvalitet. När kaptenen kommer med något nytt så vet man att det är bra grejer. Nu har det kommit nya produkter för rakning och jag – likt ett barn på julaftons morgon – rev upp paketet så fort jag tagit det ur brevlådan.

Det rör sig om en rakkräm och aftershave kräm på tub och Capt. Fawcett´s själva beskriver doften såhär:

Tallbarr, elemi, kummin, koriander som utmynnar i en mellannot av frankincense, patchouli och tobak och avslutas med en bas av sandelträ och bärnsten (amber).

Jomenvisst! Tallbarren finns där, kryddorna och tobaken. Sandelträ. Utan beskrivningen hade jag nog inte kunnat plocka ut alla noterna. Det doftar fin herre utav Guds nåde! Svindyr piptobak! Jag älskar doften!

recension captain fawcett shave cream post shave balm

Redan samma kväll striglade jag noggrant upp en av mina allra bästa rakknivar och skred till verket. En klick rakkräm stor som ett halvt lillfinger åkte ner i rakmuggen tillsammans med en fuktad rakborste av finaste grävlingshår. Löddret blev rikt och fluffigt med en suverän glans och lyster och räckte gott och väl till minst tre pass.

Rakskummet gav ett alldeles utomordentligt glid och skydd. Doften var potent men på inget sätt överväldigande. Renrakat blev det utan irritation.

Efter rakningen, några skvättar kallvatten och fön av mustaschen var det dags att avsluta det hela med aftershavekrämen. Doften på den är exakt den samma som rakkrämen. Min flickvän tyckte visserligen att den var lite stark. Hon är känslig för dofter. För min del var det inga problem. För dig som testat Prorasos skäggolja kan doften kännas aningen bekant. Dom påminner en hel del om varandra.

recension captain fawcett shave cream post shave balm

Krämen är ganska lättflytande och går snabbt in i huden. Jag tog bara en liten klick – stor som en tumnagel – och den räckte till hela ansiktet. Personligen hade jag föredragit ett klassiskt rakvatten. Huden blev mjuk och smidig utan flott och kladd. Krämer är inte min favorit men detta är bland de bättre jag testat. Nu drar det mot höst och sedermera vinter och då är det visserligen bra med en fuktgivande kräm efter rakningen. Jag ser gärna att Capt. Fawcetts tar fram en alkoholbaserad splash också framöver.

recension captain fawcett shave cream post shave balm

Capt. Fawcetts har lyckats alldeles utomordentligt med sina rakprodukter och de går väl hand i hand med deras övriga sortiment. Priset är lite högre än mycket annat män det är väl värt varenda krona. Om du gillar starka och manliga dofter av kryddor, trä och tobak är det ett givet köp.

Slutbetyg:

Captain Fawcett Shaving Cream: 5

bäst i test

Captain Fawcett Post Shave Balm: 4

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s