Beard Junk

Magisk doft

Recension av Beard Junk Beard Lubricant.

Beard Junk, märket som introducerades till skäggmarknaden 2015. Skapat av det svenska hårvårdsmärket Waterclouds och valt till vinnare av Grooming Awards 2015 för Bästa nykomling med motiveringen:
”Svensk skäggvård som integrerat element från hårvård & -styling till sina produkter, vilket gett resultatinriktade produkter som sticker ut på skäggmarknaden.”

recension skäggolja

Hur pass bra egentligen är deras skäggolja som de valt att kalla för ”Beard Lubricant”?

Jag testade Beard Lubricant samma dag som jag fick den. Den var mycket lockande med sin fräscha och nya design för att vara en skäggprodukt, och doften som var magisk. Jag var imponerad. Med en pump på glasflaskan fick jag rätt mängd olja, utan något kladd.

Doften, som jag vill nämna igen, tog mig med storm. Jag har tidigare inte doftat på en skäggolja med en doft likt denna. En robust, men fräsch maskulin doft som höjer självförtroendet. En doft som känns vara direkt tagen ur en högkvalitativ parfym flaska. Men just där tog allt det goda slut. Oljan var mycket trögflytande nästan som handtvål. Handflatan kändes väldigt mjukt och lent, men oljan kändes inte direkt som en olja, utan mer som någonting syntetiskt. När jag applicerade ”oljan” i skägget kändes det någorlunda mjukt och lent till en början (jag vill nämna att mitt skägg är mjukt oavsett om jag har någon produkt i eller inte). Effekten varade i några timmar, för att sedan avta och till slut försvinna helt, men under den tiden så kändes det aldrig som om jag hade applicerat någon olja i skägget. Något som dock chockade mig var att doften satt i hela dagen.

Beard Junk är ett bra initiativ från Waterclouds sida, inte minst med tanke på den fräscha och nyskapande designen och den underbara doften. Dock märks det att de inte riktigt kunnat göra övergången från hår till skägg med denna produkt, inte minst med tanke på en massa kludd som står i innehållsförteckningen, där man märker att denna olja inte innehåller 100% ekologiska och naturliga råvaror.

Beard Lubricant får 2/5 från mig enbart för att doften är underbar.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s