betyg 4

Nostalgiska känslor

Lagerfeld Classic

Recension av Lagerfeld Classic for men Edt.

De senaste åren har jag i princip inte använt eau de toilette eller parfym. Jag har nöjt mig med den doft som rakvattnet ger. Nu var det dock dags att använda det igen när denna gamla klassiker ramlade ner i min brevlåda. Det är nämligen en klassiker vi har att göra med här. En doft från parfymhuset Lagerfeld som har snart 40 år på nacken. Doften introducerades första gången 1978 och jag kände igen den direkt. Vid första sniffen fick jag nostalgiska känslor i kroppen. Den kändes trygg och bekant. Min näsa är inte tränad för att plocka upp alla dofter som finns i en parfym eller eau de toilette men med lite tjuvkikande på nätet så innehåller den följande:

TOPPNOT
Aldehyder, bergamott, muskot och apelsin

MELLANNOT
Cederträ, jasmin, iris, patchouli, ros, sandelträ och tobak

BASNOT
Amber, mysk, ek, tonkaböna och vanilj

Min näsa säger i alla fall att det är en klassisk maskulin doft. Lite ”gammaldags”. En doft som man minns och känner igen. Den är varm, kryddig och söt. Det är en doft som passar oss som passerat 35.

Det blev faktiskt en liten favorit hos mig och jag har använt den flitigt de senaste veckorna. Min sambo tyckte också om den även hon vanligtvis föredrar lite friskare och lättare dofter.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s