betyg 5

En solklar vinnare!

Screenshot_2016-07-10-14-11-22-1

Recension av Layrite Pomade Original

Amerikanska Layrite öppnade portarna till sin första barbershop första gången strax innan millennieskiftet. En kraftigt rockabilly-inspirerad shaving parlor mitt i Cosa Mesa, Kalifornien. De ville att varje ny kund skulle känna doften av 40-tal. Det skulle vara som att kliva in i en tidsmaskin och återuppleva tider med jukeboxar, tupperware, baksätet på en Cadillac och givetvis glansigt backslick. Kunderna strömmade in och varenda vintagestol i salongen var fullbokad. Succén var ett faktum. Det var också backslick som var ”storsäljaren.” Alla såg ut som Danny Zuko (Johnny Travolta i Grease) redan när de kom dit för en klippning och då det krävs en rejäl mängd pomada för att få till den där frippan var det en utmaning i sig att att försöka tvätta rent kundernas hår.

Detta dilemma fick Layrite att tänka till. Det måste finnas ett bättre sätt, att få till den där perfekta rockabilly-frisyren utan att behöva ösa på med en hel burk pomada med en konstiens som mest av allt påminner om bordsmargarin. De började experimentera och voilà! Layrite Pomade Original var född och introducerades för marknaden år 2001. Produkten marknadsfördes som en revolutionerande stylingprodukt med ”Super strong hold and a really high shine that will last all day.”

Screenshot_2016-07-10-13-56-29-1

Nu var det dags för undertecknad att testa hur väl detta stämde i verkligheten. Efter att ha stått och njutit ett tag av den härliga vanilj och smörkolaaktiga doften var det dags att applicera produkten i handdukstorkat hår. Jag har tyvärr inte hårlängden för en backslick men eftersom burken tydligt säger ”holds like wax, washes out like gel” så tänkte jag att jag testar en hög crew cut, något som inte funkat särskilt bra med många pomador då de lätt tynger ner håret. Jag provade med en liten kula av den orangefärgade pomadan och fördelade produkten i håret. Appliceringen gick enkelt och smärtfritt och jag kände hela tiden den angenäma doften. Efter en hel dag i mild blåst där håret utan minsta problem låg kvar som det skulle var det dags för eldprovet, att skölja ur produkten och döm om min förvåning när det plötsligt försvann som en löning direkt efter helgen. Inga specialschampoon, inget slit och riv, ingen halvtimma i duschen. 

Burken går loss på 189 riksdaler, vilket får anses vara ett riktigt kap för det här är en fantastiskt bra pomada. Den ger kanske inte den där riktiga glansen men fördelarna väger upp det med råge. Nu har det inte blåst snålblåst under testperioden så jag kan inte avgöra hur bra den funkar i ett riktigt ruggigt Västkustväder men min uppfattning är att Layrite Pomade Original står emot vädrets makter på ett imponerande sätt, i alla fall så här på försommaren. Lägg därtill den underbara doften och framför allt, att den faktiskt går att tvätta ur och du har en solklar testvinnare. Det är dock en delad guldmedalj tillsammans med Reuzel som jag tidigare testade här.

bäst i test

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s