betyg 2

Inget för landkrabbor!

Clubman

Recension av Clubman Pinaud Virgin Island Bay Rum After Shave

”En klassiker” Visst har man hört det där gamla slitna uttrycket till leda när det kommer till grooming. Det gödslas ständigt med klassiker inom den här produktområdet, och framför allt då inom rakprylar och hey jag vet, jag är själv skyldig men faktum är att det uppenbarligen finns oerhört många produkter som funnits på marknaden ända sedan Jesus jollrade runt i det där stallet. Pinaud föddes i Frankrike i början av 1800-talet och deras hyllade rakprodukter har sedan dess skeppats till hela världen och jag har under en månads tid fått äran att utvärdera deras extremt manliga after shave, Clubman Pinaud Virgin Island Bay Rum After Shave. Jag skriver extremt manlig här eftersom den helt enkelt är det. Jag gissar att det var så här Edward Teach, mer känd som Kapten Svartskägg luktade när han landsteg efter att ha seglat de sju haven och plundrat, supit och härjat i åratal. 

Det börjar redan på förpackningen. Det klassiska, ja ni ser ju där var det igen, piratskeppet och den där formen som mer påminner om en flaska från hotellrumsbaren än en after shave. Tyvärr är den av plast och inte glas, vilket ju givetvis hade varit betydligt mer stilrent. Men ändå, det är ju så manligt att man ramlar av stolen och får kippa efter andan. Och kippa efter andan det får man verkligen göra om man som jag girigt sliter loss korken och drar ett djupt andetag genom näsan. Frågan är om det ens på Scarborough (Svartskäggs berömda skepp) stank det så här mycket rom och salongsberusning och var jag inte vaken innan så var jag det definitivt nu.

clubman_pinaud_virgin_island_bay_rum_after_shave_355_ml

På flaskan står det ”As refreshing as an island breeze!” Jo tjena, men det är klart, luften på Ibiza under 80-talet luktade möjligen så här, annars förknippar jag snarare nämnda beskrivning med frisk doft, saltstänkta stränder och kanske lite kokos? Men det här? Nja, inte i min värld men å andra sidan, vem är väl jag att bestämma det?

Nå, funktionen då? På flaskan står det även ”splash me on” så det var väl bara att göra som Pinaud säger. Just den här morgonen hade jag lite bråttom och gick loss med hyveln som om Kapten Svartskägg själv var efter mig med Jolly Roger i topp. Jag stänkte lite Clubman Pinaud Virgin Island Bay Rum After Shave i ansiktet och stålsatte mig. Jag skall vara helt ärlig och säga att jag förväntade mig en brinnande smärta motsvarande att bli bränd på bål men det kändes fantastiskt. Det här är lite svårt att förklara i ord men det var en skön smärta. En kittlande känsla som samtidigt var kylande. 

Behöver jag säga igen att det luktar rom? Nej, det behöver jag givetvis inte men jag säger det ändå. DET LUKTAR ROM! Det är som att få en drink kastad i ansiktet. Lite sprit, lite citron och en svag hint av kanel. Den lägger sig dock rätt omgående och det är väl tur det annars hade väl min omgivning trott att jag anlänt direkt från en stenhård krogkväll.

I en modern värld där de flesta tar hänsyn till petitesser som miljö och sådant där trist har Pinaud en något annan approach. De öser på med kemikalier och alkohol så att det står härliga till och låtsas att det fortfarande är 1800-tal.

Så är det bra då? Jag vet ärligt talat inte. Alltså, jag gillar verkligen den distinkta kylande smärtan (en mening jag aldrig trodde att jag skulle behöva skriva) och vill jag någon gång stänka på mig något som är så manligt och old school att det nästan känns som en parodi på konceptet är Clubman Pinaud Virgin Island Bay Rum After Shave förmodligen marknadens säkraste kort.

Det här är en produkt som lika gärna kan vara en femma hos en person som inte kan få nog av doften av starkt parfymerad alkohol och en etta hos någon annan som helst av allt vill kräkas i en hink. För så är det ju, surströmming för någon kan vara ambrosia för en annan. För egen del känns det som en kölhalning. En svag tvåa med andra ord.

 

 

groomingbetyg2minus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s