betyg 5

Äg badrummet med ManCave!

Recension av ManCave Moisturiser & Face Scrub.

Det går snabbt i groomingbranschen. Ena veckan kan man ha en förkärlek för ett visst märke och nästa vecka kan en ny utmanare plötsligt ha tagit över tronen. ManCave är nu min nya favorit. Det är ett helt nytt märke här i Sverige och totalt har de bara varit aktiva på marknaden i sex år. Jag har nu fått möjligheten att testa en scrub och en moisturiser men då de uppenbarligen sitter på hela produktkedjan, från ansiktstvätt till hårstyling hoppas jag på att få fler tillfällen att utvärdera detta ytterst intressanta märke från England, vad är det med manlig hudvård och England egentligen? De fullkomligt spottar ur sig nya vinnare.

img_3361

Vi som ständigt är på jakt efter den perfekta produkten vet hur svårt det är att hitta något som klickar på alla plan. Helst vill man ju ha ett enda märke där man vet att allt håller högsta klass. ManCave påstår sig ha just detta och med hashtagen #OwnTheBathroom sprider man nu sitt budskap som en löpeld via sociala medier. De har ett riktigt grymt Instgramkonto så spana in det om ni vill ha inspiration. Kampanjen har också redan tagit fart rejält med hyllningar i princip alla stora brittiska livsstilsmagasin som GQ, FHM och Men’s Health där lovorden haglar över märket.

Så vad är det då som gör ManCave till en potentiell vinnare? Jag skriver potentiell eftersom jag än så länge bara har testat två produkter men både Olive Stone Face Scrub och Borage Moisturiser har helheten. De är effektiva, doftar fantastiskt, är ytterst prisvärda och kommer i en riktigt snygg modern och enhetlig design.

recension hudvård för män

 

ManCave Olive Stone Face Scrub är förmodligen den bästa scrub jag testat, jag kan i alla fall inte komma på någon bättre så här på rak arm och garanterat inte till det priset. Den innehåller en imponerande mängd naturliga ingredienser som gör underverk för huden och små fina korn men ändå är konsistensen helt perfekt, den känns lätt samtidigt som den är makalöst effektiv. Utan minsta problem eller smärta tar den hand om oljig hy och all tänkbar smuts och rengör ända ner på djupet. Det är nästan så att man kan använda den varje dag, vilket ytterst sällan är fallet med en ansiktsskrubb då huden behöver lite tid att återhämta sig på och när känslan är sådan beror det i princip alltid på en alldeles för klen formula men det här är något utöver det vanliga. Det är samma sak när det gäller doften, den är lätt och diskret men samtidigt perfekt balanserad, fräsch och precis lagom maskulin.

recension hudvård för män

ManCave Borage Moisturiser håller nästan samma höga klass. Det är helt klart en av de bästa produkterna på marknaden inom sitt segment. Den är enkel att applicera, rengör effektivt och lämnar efter sig en underbar doft. Den innehåller dessutom både UV-skydd och Vitamin E för maximalt skydd och den funkar klockrent som nattkräm. Men det är egentligen när man kombinerar de två produkterna som den riktiga magin äger rum. De kompletterar varandra så väl att det i det närmsta blir omöjligt att välja något annat. De doftar snarlikt men skiljer sig ändå och det blir lite som i matlagningsbranschen där flera smaker kan gifta sig oerhört väl men här gifter sig istället dofterna. Enligt ManCave själva är detta konceptet över hela utbudet så det skulle vara mycket intressant att prova fler produkter. Framför allt lockar deras Lemon & Oak Shower Gel eller vad sägs om en hårgel som enligt utsago doftar svagt av whiskey. Jo man tackar.

Förpackningen är enkel men snygg och framför allt enhetlig. Samma sak här, det svarta och bruna gifter sig oerhört väl i badrumsskåpet och så slänger man in en vit deo som totalt bryter mönstret men ändå passar helheten. Men måste jag tvunget välja är den läckert chokladbruna ändå klart vassast. Skall jag klaga på något så är det doseringshålet i ManCave Borage Moisturiser som är lite väl tilltaget men det där upptäcker man snabbt och det är också en bagatell i sammanhanget.

ManCave, 2016 är ert år!

bäst i test

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s