betyg 4

Högkvalitativ rakborste

recension rakborste

Recension av Mühle Kosmo Shaving Brush Silvertip Badger Oak.

Du har säkert undrat varför vissa rakborstar kostar nära tusen kronor eller mer medan andra säljs för under hundralappen. Generellt kan man säga att ”boar bristle” – vildsvinshår – är de billigare och att ”badger” – grävling – ligger i det dyrare segmentet. Det finns undantag såklart. Grävlingshår på en rakborste brukar delas in i fyra olika graderingar. Pure badger, Best badger, Super badger och Silvertip badger som hittas på världens finaste rakborstar. Silvertip är det allra finaste håret som tas från nacken på grävlingen och är extra mjukt och följsamt. Grävlingshåret har även den egenskapen att bäst behålla fuktigheten i borsten och Silvertip gör det allra bäst av de nämnda graderingarna. Fukten är direkt avgörande för slutresultatet när du löddrar din tvål eller rakkräm och avgör hur konsistensen och glidet över huden blir i slutändan. Ett riktigt bra lödder ska ha så små bubblor som möjligt, skapa en skyddande hinna och en friktionsfri yta för rakhyveln eller rakkniven att glida över.

recension rakborste

Mühle Kosmos Silvertip tillhör kategorin lyxrakborste är då gjord av grävlingens nackhår. Borstarna tillverkas för hand i Tyskland av en mindre stab av skickliga, lokala hantverkare. Företaget grundades 1945 firar i år 70-årsjubileum. Förutom rakborstar producerar Mühle även rakhyvlar, och rakvårdsprodukter av högsta kvalitet.

recension rakborste

Borsten har ett gediget handtag av ekträ från stockar som samlats in från myrar. I myren har träet legat i tusentals år helt utan påverkar från luft och har långsamt fossilerats och genom detta fått en hård, vattenavstötande yta och sin mörka färg. Håret är såklart av finast tänkbara kvalitet och är monterat på en liten platta som enkelt kan skruvas av från handtaget och bytas ut efter behag eller behov. Borsten har en robust och gedigen känsla. Handtaget har en lite rå yta med ett bra grepp, men om jag ska anmärka på något så kanske den kändes lite smått klumpig att hålla i. Detta drar ner helhetsbetyget ett snäpp men det är en högst personlig åsikt.

Borsten löddrar enkelt upp ett högklassigt raklödder och har en väldigt mjuk och lyxig känsla mot ansiktet. De fina borststråna reser effektivt upp varje skäggstrå, exfolierar och masserar huden samt fördelar ut löddret jämnt och krämigt.

recension rakborste

Priset ligger på 765:- vilket är ganska normalt för en borste i detta kvalitetssegment.

En riktigt exklusiv och högkvalitativ rakborste för dig som vill ta din våtrakning till toppnivå och unna dig något extra lyxigt i badrumsskåpet. Tar du väl hand om borsten så kommer den att kunna ärvas av generationer efter dig.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s