betyg 4

Doftar Bay Rum

recension skäggolja

Recension av Neville Beard Grooming Oil.

Neville är ett engelskt företag som siktat in sig på gammeldags groomingprodukter. Produkter inom hudvård, rakning, skägg- och mustasch finns i sortimentet. Enkla och naturliga ingredienser med smakfulla förpackningar. Företaget har även en hel del snygga accessoarer som mössor, halsdukar, iPad-fodral, neccesärer mm. Riktigt trevligt!

Till skillnad från mustaschvaxet från Neville – som jag recenserade tidigare – har deras skäggolja en lite mer intressant innehållsförteckning. Arganolja, bomullsfröolja och druvkärneolja. Arganolja är en ganska vanligt förekommande olja i skägg- och håroljeblandningar och den funkar bra till att återfukta och ge lite snygg glans.

Direkt ifrån flaskan känner man ingen speciell doft men när man väl fått det i mustaschen (och skägget) framträder en mjuk och kryddig blandning som jag direkt associerar till klassiska Bay Rum – en av mina favoritdofter. ”Bay Rum” är en doft med hundraåriga anor och den är söt, varm och kryddig. Många tycker att den påminner om julen. Lite kanel, lagerblad och citrus. Exakt vad som blandats i Nevilles olja vet jag inte men för mig doftar den Bay Rum!

Oljan i sig är även den mycket bra. Den känns precis lagom fet och den tränger in fint i skäggstråna och huden. 

recension skäggolja

Det enda som drar ner betyget är doseringen. Den har ingen pipett eller pump utan bara en enkel drop-funktion. För mig som applicerar oljan i mustaschen med fingertopparna blir detta lite knepigare. Man får skaka ut dropparna i handen eller bara stå och vänta till det droppat ut tillräckligt mycket i handen.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s