betyg 5

Gnistrande skägg!

recension captain fawcett skäggolja

Recension av Captain Fawcett – Million Dollar Beard Oil.

Kvalitet genomsyrar varenda produkt som det brittiska företaget Capt. Fawcett har i sitt sortiment. De har även i mitt tycke den absolut snyggaste profilen och marknadsföringen som finns bland alla tillverkare av skäggvårdsprodukter. Deras fantastiska mustaschvax sägs vara gjort efter äventyraren Captain Fawcetts egna recept. En äventyrare som försvann spårlöst längs Congofloden i början av 1900-talet.

jimmy niggles beard season

Mannen bakom Million Dollar Beard Oil är allt annat än försvunnen. Jimmy Nigglesgrundaren av Beard Season – har ett livsprojekt i att kämpa mot hudcancer sedan en av hans närmaste vänner omkom i sjukdomen och en del av intäkterna från försäljningen av skäggoljan går till forskningen i ämnet.

skäggolja captain fawcett

Mandel-, argan-, ricin- och solrosolja mm utgör basen. Den absorberas lätt och ger både glans och mjukhet till skäggstråna helt perfekt. Ingen flottig känsla mot huden. Flaskan är även fylld med små flaggor av 23 karats guld. Detta må kanske uppfattas som en gimmick men faktum är att de små flagorna följer med oljan ut och gnistrar lite lätt i skägget (eller mustaschen i mitt fall) vilket onekligen ser rätt häftigt ut. Effekten är inte direkt påtaglig så man behöver inte vara rädd för att se ut som en juldekoration när man kommer till jobbet på morgonen.

Det som gör denna olja till en fullpottare i mitt tycke är doften. En fantastisk blandning av frankincense, sandelträ, vetiver, labdanum, vanilj, ylang-ylang, citron och sjögräs. Upplevelsen blir en naturnära, träig och rökig doft som för tankarna till stormande hav, sandstränder om sensommaren, drivved och tjärade fiskebåtar. 

Min flaska är på 10 ml men den finns även i 50 ml. Oljan är lite dyrare än de flesta men en lyxigare olja får man leta efter. I mitt tycke finns det ingen som doftar godare.

skäggvård

Captain Fawcett bevisar än en gång att de hör hemma i den absoluta toppen av alla skäggvårdstillverkare. Testa även deras underbara mustaschvax med dofter av lavendel och sandelträ eller Ricki Halls signaturdoft Booze & Baccy som finns i både vax, beard balm och skäggolja!

bäst i test

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s