betyg 4

Extremt lättapplicerad

recension mustaschpomadaRecension av Layrite Mustache Pomade.

Att tvätta ur bivaxbaserade mustaschvax är inte det enklaste. Jag brukar använda lite olja för att mjuka upp vaxet i mustaschen, torka ur det med hushållspapper och därefter skölja med varmt vatten och lite skäggschampo. Om man tycker att det är för mycket bestyr att stå med detta varje kväll så har amerikanska Layrite ett rätt bra alternativ i form av Mustache Pomade.

Precis som vanlig pomada för håret är det som en mjuk geléliknande kräm som stelnar efter ett tag. Extremt lätt att applicera och eftersom den är vattenbaserad även extremt lätt att tvätta ur med bara vatten. Jag noterar dock en viss strävhet i mustaschen efteråt men det råder några droppar olja snabbt bot på.

Hållfastheten är inte riktigt lika god som traditionella mustaschvax men tillräckligt bra för att hålla hela dagen (om du inte ska vara ute i regnet dvs.) Den flagar eller smular inte efter att den stelnat såsom Sterns mustaschvax tenderar att göra för mig. Detta är ett stort plus! Den ger även en lätt glans vilket är ganska trevligt.

recension mustaschvax

Doften är klassisk och god men mild så det är ingen risk för huvudvärk. Det enda negativa jag upplever är att den stelnar ganska långsamt så ändarna på mustaschen kan sloka en aning innan pomadan väl har satt sig. Detta är nog mest ett problem för oss med extra lång mustasch. En sväng med hårfönen på det svala läget skyndar på det hela.

Sammanfattningsvis tycker jag att det är ett bra alternativ till de traditionella vaxen men absolut ingen ersättare. Det bästa med den är att den är lätt att tvätta ur.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s