betyg 1

Kära ögonkräm, vad skall jag med dig till?

clarins

Recension av Clarins Men Line Control Eye Balm

Varje gång det dimper ner en produkt från Clarins Men blir jag lite ledsen inombords. Den franska kosmetikajätten vägrar nämligen att sluta testa sina produkter på djur. Det är 2016 nu och de flesta har insett att det är både onödigt och ovärdigt att utsätta djur för tortyr och om andra klarar av den omställningen borde även Clarins göra det kan jag tycka. Marknaden är full av ubergrymma produkter som är både naturliga, ekologiska och fria från djurförsök. Faktum är att man inte ens kan motivera grymheten med att skapa marknadens bästa prylar. De flesta produkter från Clarins är svindyra och skapliga men inte mer. Det är mellanmjölk som bäst. Inte mediokra men heller inte fantastiska. Istället hittar jag betydligt mer effektiva produkter hos billigare och humanare tillverkare. Så, nu har jag haft mitt rage kring det och lägger nytt fokus på aktuell testprodukt.

Clarins Men Line-Control Eye Balm är som namnet avslöjar en ögonkräm och nu kommer vi till nästa återkommande problem när det gäller fransmännen, de gör klena prylar. Det låter alltid storartat med långa komplexa produktnamn och en roman till formula men när det väl gäller så händer det inte mycket. Clarins Men Line-Control Eye Balm är en lättviktare. Den gör ingenting av det den skall. Produkten säljs in som en game changer med löften om att lyfta trött hy, reducera ringar och förhindra rynkor. Det här är möjligen en produkt som funkar helt okej för någon med normal eller torr hy som behöver återfuktning men då är urvalet av alternativ enormt. Efter tre veckors intensivt testande kan jag konstatera att den egentligen inte gör mer än en vanlig ansiktskräm. Faktum är att den också känns som en ansiktskräm. Det finns inget av det där jag förväntar mig av en bra ögonkräm. Kylande effekt, åtstramande och uppiggande. Konsistensen är krämig och blöt och jag ser eller eller känner ingen effekt överhuvudtaget.
_ClarinsMen_openingmechanism
Det Clarins däremot har gjort riktigt bra är förpackningen. Det är en pumpflaska där man först får skruva fram pumpen och när man är klar är det bara att skruva åt andra hållet. Minimialt läckage och bra storlek på flaskan. Doseringen är perfekt, ett tryck och man är klar. Dessutom har man dragit ner rejält på parfymeringen som annars brukar vara ett stort problem hos Clarins. Många av deras produkter har så mycket parfym i sig att effekten nästan blir kontraproduktiv.
Lite beroende på var man befinner sig i sin åldrandeprocess är egentligen ögonkrämer en ganska onödig produkt. De flesta saknar faktiskt de mest essentiella funktionerna som solskydd och antioxidanter och gör varken till eller från. Nu kastar jag lite sten i glashus här eftersom jag älskar ögonkrämer. Detta är dock främst på grund av den sköna uppiggande känslan som visserligen bara varar i ett par minuter men ändå är värd varenda spänn men visst finns det riktigt bra ögonkrämer som faktiskt motverkar ålderstecken. Har man dock redan kommit till ett stadie där djupa rynkor och rejäla svullnader uppstått under ögonen är det nog inte mycket annat än en ansiktslyftning som funkar. Skall du ändå investera i en bra ögonkräm så se då till att den innehåller antioxidanter, anti-inflammatoriska ingredienser, ingredienser som faktiskt reparerar och bromsar hudens ålderstecken och som sagt, solskydd. Clarins Men Line-Control Eye Balm, du innehåller inget av det där så vad skall jag med dig till? 
groomingbetyg1plus

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s