betyg 5

Marknadens bästa deo?

grooming-awards-c3a5rets-antiperspirant-2015

Recension av Recipe for men Antiperspirant Deodorant

Ja så är det förmodligen. Jag har i alla fall aldrig provat någon deo som slår Recipe for men Antiperspirant Deodorant på fingrarna och då skall man veta att jag har testat en del varianter genom åren. Nu är jag förmodligen duktigt sist på bollen eftersom det här har varit en testpilotfavorit under många år och den har också vunnit mängder med fina utmärkelser, så sent som förra året faktiskt och dessutom både i Sverige och internationellt men det dröjde alltså ända till 2016 innan den dök upp i testpilotlådan. Nu hade jag givetvis kunnat lyssna till hyllningskåren och köpa den på egen hand och visst hade jag också planer på det men jag hade ju redan hittat min personliga favorit från Bulldog och tänkte väl, varför fixa något som inte är trasigt? Nej, jag fortsatte helt enkelt att köra vidare på inslagen väg. År efter år köpte jag samma produkt och missuppfatta mig inte här, Bulldog har en grym deo men varför nöja sig med det näst bästa? När det faktiskt finns en ännu bättre produkt tillgänglig borde det också vara den som står i mitt badrumsskåp.

Vad är det då som gör Recipe for men Antiperspirant Deodorant till en sådan remarkabel produkt? Det är trots allt en deo vi snackar om, hur stor skillnad kan det egentligen vara? Det är inte raketforskning, de gör väl samma jobb, eller? Nej, de gör ju inte det. Framför allt gör den sitt jobb med bravur, nämligen att hålla kroppen torr. Där andra deodoranter viker ner sig efter ett intensivt gympass eller till och med en förmiddag i ett konferensrum med dålig ventilation står Recipe for men Antiperspirant Deodorant emot allt. Inte minsta tillstymmelse till perspiration. LP-skivor under skjortan är inte speciellt festligt, tro mig. Sedan har vi hållbarheten. Jag överdriver inte när jag säger att den sitter i hela dagen och kvällen och det är ingenting annat än imponerande. Normalt brukar jag vara nöjd om en deo sitter i en hel arbetsdag. Dessutom är den alkoholfri och i princip luktfri. Inga onödiga parfymkrockar här inte. En liten hint av citron bara men annars är den mycket diskret och kan utan problem kombineras med vad som helst. Jag har testat både kryddiga, sportiga och blommiga dofter och alla möjliga duschtvålar och krämer utan att det skär sig.

Visst är Recipe for men Antiperspirant Deodorant något dyrare än många av alternativen men oj vad de där kronorna gör skillnad. Skall du satsa på något så börja med grunderna. Att slippa att gå omkring och lukta svett borde vara alla mäns primära mål. När man väl har tagit hand om det problemet kan man börja med finliret men börja med att göra dig själv och din omgivning en tjänst. Investera i en Recipe for men Antiperspirant Deodorant och när den är slut köper du en ny. Rinse & repeat.

bäst i test

 

 

 

5 svar »

  1. Om man upplever Bulldogs deo som bra så har man med all sannolikhet inget behov av att använda Recepie For Mens deo.

    • Jo och nej. Och det här är lite den ”problematik” som ibland uppstår med ett betygsystem. Hur jämför man äpplen med päron? Jag anser som sagt att det finns olika produkter som lämpar sig olika bra för olika tillfällen. Vet jag med mig att det förmodligen kommer att bli en rejält svettig dag på jobbet eller om jag precis har varit på gymmet och riskerar så kallade eftersvettningar så skulle jag välja Recipe for Men för dess trygghet som kanske inte är så spännande men ack så effektiv. Vankas det dock helg med, ja men säg ett restaurangbesök på kvällen eller kanske lite mysfredag när jag mest skall gå omkring och löka i hemmets trygga vrå med enbart sambo att ta hänsyn till hade jag valt Bulldog, framför allt på grund av dess ljuvliga doft och sköna fräscha känsla av nyduschad. Det är som med film ungefär, ibland är jag sugen på något spännande, ibland något kul.

      Med det sagt, båda produkterna är högkvalitativa och värda en investering. Kan man ändå inte tänka sig att köpa båda så får man helt enkelt välja den som passar bäst, en avvägning var och en helt enkelt är bäst lämpad att göra själv.

  2. Tycker du det? Då har vi haft två helt olika upplevelser. Det är dock inte första gången jag hör det utan det verkar finnas två läger där man antingen tycker att den är klockren eller att den är helkass. Deodoranter är i regel rätt svåra att testa eftersom män har väldigt olika svettolerans och det kan säkert vara avgörande. Jag brukar klara mig en arbetsdag på kontoret med Bulldog så länge jag inte anstränger mig fysiskt och som du säger, den luktar förträffligt. Sedan skall man ju också säga till Bulldogs försvar att det inte är en antiperspirant utan en vanlig deo. Men för 99 spänn är den i alla fall i min värld otroligt prisvärd.

  3. Bra artikel ända tills den påstår att Bulldog är en bra deodorant, vad hände där? Bulldogs deodorant är bland det absolut sämsta jag har testat i deodorantform, den har absolut ingen verkan. Det enda den har är att den luktar ganska trevligt, men vad spelar det för roll om det bara är svettlukt kvar efter en timme?

    Nej tacka vet jag RFM deo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s