Apothecary 87

Jakten på den perfekta pomadan

stefan apothecary pomade

Recension av Apothecary 87 Manitoba Maple Pomade.

I min ivriga och nyfikna jakt på den perfekta pomadan har jag nu kommit fram till brittiska Apothecary 87 Manitoba Maple. Av märkets tre hårstylingprodukter är detta den ”riktiga” pomadan för lite längre hår. De andra två är clay – med matt finish – avsedda för lite kortare frisyrer.

recension pomade

Pomadan levereras i en rund burk av plats med metallock som rymmer 100 g.

Pomadan är mörkbrun till färgen – som mörk sirap ungefär och doften går i samma linje. Den är söt och påminner om just lönnsirap som namnet antyder. Jag är inte så jätteförtjust i doften. Under dagen påminner den en hel del om ”brun-utan-sol”. Hade jag fått välja hade den gärna fått vara helt doftfri för att inte krocka för mycket med rakvatten, mustaschvax, skäggolja eller vad man mer kan tänkas att tagit på sig under morgonrutinen. Doften är dock ett smärre minus då pomadan i sig levererar starkt. Den är väldigt lätt att applicera och mycket lätt att kamma in i håret för önskad frisyr. Den ger en väldigt bra glans, stelnar lagom hårt men håller frisyren bra på plats hela dagen.

recension pomade

Pomadan innehåller en mängd fina och hårvårdande ingredienser och är dessutom vattenbaserad vilket gör att den lätt sköljs ur med ljummet vatten. Jag föredrar starkt denna typ av pomada då jag helst tvättar ur håret varje kväll. Oljebaserade pomador är mycket knepigare att tvätta ur men många vill ha dem i håret under flera dygn. Detta har jag väldigt svårt att förstå men smaken är ju olika. ”Different strokes for different folks”.

Slutbetyget blir 3+. Klart godkänd! Doften drar tyvärr ner betyget.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s