betyg 5

Skön och stabil frippa hela dan!

2016-03-18 19.55.37

Recension av Reuzel Red

Så här är det. Pomada är egentligen inte riktigt min kopp te. Jag gillar lera och gärna lite hårdare sådan. Pomada brukar enligt min erfarenhet vara både klibbigt och lite för glansigt för min smak men ibland får man överge övertygelsen och vrida hela sin livsåskådning ut och in. Holländska märket Reuzel var för mig helt okänt tills den röda plåtburken med en liten gris på plötsligt dök upp hemmavid. Eller ja, liten gris vete sjutton föresten. Det är ett bastant svin som pryder den robusta behållaren men vad gör grisen där egentligen tänkte jag och kanske går du i samma funderingar. Som obotlig Göteborgare tänker jag genast grease/gris men nej det är givetvis både dumt och långsökt. Det sitter inga holländare och filar på svengelska ordvitsar. Möjligen har namnet med bilden att göra och mycket riktigt betyder Reuzel ister på nederländska så där var det frågetecknet uträtat. Tack för det Google Translate.

Nå, med det viktiga spörsmålet avklarat var det dags att testa grejerna. Det första som når mig är doften. Det ligger något bekant över det hela men jag kan inte riktigt placera den. Cola står det i produktbeskrivningen och även om det inte känns helt självklart så ligger där en viss förnimmelse av sötsaker, för det är snarare mjuka Colaflaskor än drycken. Här finns även en antydan till vanilj. Cola och vanilj har ju historiskt sett funkat prima så why not liksom?

20160318_183400

Konsistensen är mjuk och lätt att behandla. Trots att detta är en vattenlöslig pomada känns den aldrig klibbig och bångstyrig. Reuzel Red är oerhört enkel och tacksam att applicera, mer som en gel än en traditionell pomada. Värm den mellan handflatorna en kort stund och arbeta in i handdukstorkat hår. Vill man uppnå ett formidabelt backslick är det bara att följa upp med en schysst kam men den här formulan är även förstklassig för ”höga frisyrer” som behöver ordentlig stadga. Visst är den glansig, det står ”high sheen” men jag skulle snarare säga medium. Det blir aldrig den där ”smöriga” känslan, så är du ute efter en 60-tals rockabilly-kräm finns det betydligt tyngre prylar på marknaden. När man är nöjd för dagen sköljs pomadan snabbt och lätt ur med en vanlig dusch. Inga envisa restprodukter eller ansträngd hårbotten. Lika enkelt som den kom dit är den väck.

Reuzel Red levererar en skön och stabil frippa som sitter som gjuten en hel dag utan att skapa uppseendeväckande rubriker men det är solklart den bästa hårprodukten i år. Det finns således ingen anledning för mig att sitta här och hålla på toppbetyget. Varsågod Reuzel, femman är ytterst välförtjänt!

bäst i test

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s