betyg 4

Seg pomada med fin doft

recension reuzel blue

Recension av Reuzel Blue – Pomada.

Efter att – i drygt 20 års tid – ha haft samma frisyr beslöt jag mig i somras för att förnya mig en aning. Min barberare föreslog långt hår uppe på huvudet med kort på sidorna. Nu har det gått ett halvår och jag har fått en riktigt tjock och lång kalufs uppe på knoppen. Jag är fortfarande nybörjare på att kamma till rätt stil. Jag försöker eftersträva en klassisk frisyr med lite modern touch och jag har testat ett par olika pomador. Holländska Reuzel var ett märke jag varit nyfiken på efter att ha läst om männen bakom märket – Schorem Barbershop. Salongen och barberarna har fått internationell kultstatus för sina fina produkter och förstklassiga hantverksskicklighet inom barberaryrket.

recension reuzel blue pomade

Reuzel Blue är en vattenbaserad pomada med mycket hög stadga. Den blå metallburken innehåller 113g – relativt seg pomada med fin doft. Lite vanilj och mandel. Kanske inte den mest spännande doften men den funkar. Personligen tycker jag att den är lite svår att applicera men jag skyller det på att jag fortfarande är i nybörjarstadiet. När man väl fått till önskat frisyr stelnar den lätt och håller riktigt bra hela dagen även om det blåser styv kuling. Pomadan ger även en riktigt fin glans.

Jag uppskattar verkligen att den är vattenbaserad vilket gör den lätt att tvätta ur med varmt vatten.

Jag testade även att använda den för att styla mustaschen vilket funkade enormt bra! Vanliga bivaxbaserade mustaschvax är lite tidsödande att tvätta ur men denna försvann snabbt i duschen. Det är nästan så att jag överväger att använda den dagligen även som mustaschvax.

Slutbetyget blir en 4:a för den goda hållfastheten, glansen och priset.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s