betyg 4

Hårvatten från Reuzel

recension reuzel hair tonic

Recension av Reuzel Hair Tonic.

Hair Tonic – eller hårvatten som vi säger på svenska – är långt ifrån någon ny företeelse. I Sverige har vi inte sett något större utbud för män det sedan de närmaste 40-50 åren men nu börjar det få en liten återkomst. Hårvatten användes mycket under 1900-talets första hälft som en stylingprodukt men har i modern tid ersatts med spray, mousse, gel och dylikt. Produkten fräschar upp håret, motverkar bakterieutveckling i hårbotten samt ger en lätt stylingeffekt.

Holländska Reuzel – som har Schorem Barbers från Rotterdam bakom sig, har nu tagit fram ett eget hårvatten för män. Den produkt jag har testat är fri från fett men de har även en Grooming Tonic i sortimentet som innehåller oljor för den som önskar det. Den fettfria innehåller bla. alkohol, glycerin, trollhassel mm.

Det härligt turkosa hårvattnet kommer i en plastflaska på 350 ml med en etikett med retrodesign. Doften är god men svår att beskriva. Den är fräsch men lätt kemisk. Den doftar som tvål eller som schampo. Inget märkvärdigt men helt ok.

recension reuzel hair tonic

Man häller en skvätt i händerna och masserar in i handdukstorkat hår (det funkar även i torrt hår) samt hårbotten. Därefter kammar man igenom noggrant och fördelar genom hela håret. Jag kammade till den frisyr jag brukar ha och märkte direkt att hårvattnet ger en fin lyster och viss stadga. När håret väl torkat höll sig frisyren väldigt bra hela dagen helt utan några andra stylingprodukter. Jag blev direkt förtjust i den och kommer garanterat att fortsätta använda den till lätt vardagsstyling. Den är väldigt lätt att använda känns väldigt dryg.

Ett tips är att förvara den i frysen under varma sommardagar för att riktigt svalka ner hårbotten.

Hade doften varit lite mer spännande hade det blivit full pott men nu får det bli 4,5 till Reuzel Hair Tonic.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s