betyg 3

Prisvärt mustaschvax

Recension av The Bluebeards Revenge Moustache Wax Classic Blend.

Det engelska märket The Bluebeards Revenge dök upp på den svenska marknaden för några år sedan. Till en början bestod sortimentet av rakprdukter men är nu nästintill komplett med allt den moderne mannen kan tänkas behöva. Rakprodukter, rakverktyg, mustaschvax, skäggolja, saxar och kammar mm.

Produkterna håller genomgående god kvalitet och har en väldigt sportig och modern doft. Förpackningsdesignen faller mig dock inte i smaken. Jag tycker de ser lite billiga och tramsiga ut men smaken är ju olika.

recension the bluebeards revenge moustache wax

Mustaschvaxet jag nu har testat har samma fina doft som Bluebeards övriga produkter. Ingredienserna är som de flesta andra traditionella mustaschvax – bivax och diverse oljor. Plastdosan rymmer 20g vax och kostar 99:- vilket känns väldigt prisvärt.

Hur funkar vaxet då? Jag har använt detta vax en gång tidigare så detta är min andra dosa. Tyvärr fungerar det inte så bra som jag skulle önska. Det är lätt att skrapa upp ur dosan då det har en ganska mjuk konsistens. Vid applicering har det en tendens att smula och klumpa sig – i alla fall för mig. Det är inte heller klibbigt nog för att hålla ihop ändarna på mustaschen som jag vill ha den. Det blir allt för många strån som tenderar att spreta iväg under dagen. Nu har jag ganska grova strån och tät mustaschväxt så jag kan tänka mig att det funkar avsevärt bättre till lite tunnare mustascher.

Slutbetyget blir en 3:a.

testpilotsrecension

2 svar »

 1. Hej Linn,
  Det låter definitivt inte bra med superlim i skägg. Och det bästa han kan göra nu är att försöka låta det vara i fred. Gärna använda en skäggolja för att ge lite extra fukt och näring, och hoppas på att skägget repar sig…

 2. Halloj! Ni verkar ha bra koll på skägg 🙂
  Jag har inte själv skägg, men är med en kille som har en hel massa. Han var med om att på en fest göra nåt.. Galet. Superlim + skägg = dålig kombo.
  Efter det har han gått och petat och petat på den biten av skägget. Trycker på det så det verkligen viker sig. Jag säger att det gör att det sliter på skägget och att det är därför stråna bara växer en liten bit.
  Han håller inte med. Allt är superlimmets fel. Som inträffade för över ett år sen.

  Sliter det på skägget att hantera det sådär? Jag skulle aldrig våga gå och peta på mitt hår så i alla fall. Då skulle det gå av. Känns det som.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s