Antiga Barbearia

Väldigt trevlig rakkräm

recension rakkräm

Recension av Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Cream.

Detta är en rakkräm som jag länge varit nyfiken på. Jag har en fäbless för sydeuropeiska produkter och italienska Proraso i synnerhet. 

Antiga Barbearia de Bairro är ett Portugisiskt herrmärke som vill återuppliva den klassiska ritualen vid rakning som till stor del har övergivits. I Portugal har barberarsalonger en central del i deras historia och var en social mötesplats, en så kallad ”Tertulia”.

Metalltuben med rakkräm innehåller 125 ml och räkkrämer av denna typ brukar vara väldigt dryga. Mitt första intryck var att doften var väldigt svag. Jag gillar dofter och tycker att det tillför väldigt mycket till rakupplevelsen. Krämen har en doft men jag har svårt att placera den. Den är lite åt det träiga hållet med inslag av blommor och citrusfrukter.

antiga barbearia

Första gången jag använde den hade jag lite svårt att få till ett krämigt lödder men efter ett par gånger kom jag på knepet. Det gäller att låta ganska mycket vatten vara kvar i rakborsten och vispa ganska länge till man fått till önskad konsistens. En klick stor som en halv tumme räckte mer än väl till en 3-pass rakning – (medhårs, diagonalt och mothårs.)

Krämen ger ett väldigt bra glid och glättigheten sitter kvar efter att man sköljt bort resterna av löddret efter rakningen. Den ger ett bra skydd och jag kände ingen irritation i huden efteråt.

Slutsummeringen blir att det är en väldigt trevlig rakkräm med oerhört snygg förpackning. Den svaga doften drar ner helhetsbetyget till en 3:a.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s