betyg 3

Väldoftande tysk i mittfilen

muhle-skutimosi-kremas-su-saltalankiais-www.sukausa.lt_

Recension av Mühle Shaving Cream – Sea Buckthorne

Det är alltid lika roligt när det dimper ner produkter som jag aldrig har hört talas om. Visst gillar jag att testa prylar från de välkända tillverkarna, man vet oftast vad man får och har relativt bra koll på vad de går för men när någonting helt nytt dyker upp blir det genast mer spännande. Hur står sig utmanarna mot de stora drakarna egentligen? Många av mina nuvarande favoritmärken var för bara några år sedan helt nya på marknaden och nu kan jag knappt klara mig utan dem.

Mühle, härstammar som namnet avslöjar från Tyskland men företaget är långt ifrån någon duvunge på marknaden. Nej, när jag surfar in på hemsidan och möts av texten ”70 jahre rasurkultur” inser jag att de har spottat ur sig högkvalitativa rakprylar sedan 1945. Representationen i Sverige är dock mycket skral och förmodligen är det därför tyskarna för mig är helt okända. Det i kombination med att jag sällan har varit en långvarig innehavare av skägg och därmed förmodligen inte heller har botaniserat bland alternativen på samma sätt som den skäggfrälste.

Nå. Jag har denna månad testat produkten Mühle Shaving Cream – Sea Buckthorne och jag är väl inte golvad direkt men heller inte besviken. Det är en produkt som ligger i mittfilen och puttrar lite småbekvämt. Ett tryggt val som inte överraskar helt enkelt.

Tanken är att produkten skall erbjuda ett gott glid i kombination med rakborste och kniv vilket den förvisso också gör. Det är bra lödder och friktionsfri rakning, dessutom utan blodvite. Problemet är bara att krämen är alltför klibbig och den lämnar också en del jobbiga rester i form av små vita smulor på huden. Ytterst irriterande. Plasttuben som rakkrämen levereras i är inte heller optimal för det tjocka innehållet. Man får klämma på rätt bra för att få ut någon volym och risken är då givetvis stor att man lackar ur och klämmer för hårt, vilket resulterar i en halv tub i näven. Ett rookie mistake av 70-åringen.

Mühle Shaving Cream – Sea Buckthorne doftar dock nästintill gudomligt. Det är en mycket fräsch mix av havtorn, lime, apelsin och, kan det vara mango tro? Känslan är i alla fall spa och det är positivt. Tydligen har arga hårdnackade tyska hardcore-skäggbärare klagat högljutt på att doften minsann inte är manlig nog men kom in i matchen! Precis så här skall det väl vara år 2015. På en marknad där vi badar i tunga toner i form av trä, tobak, mysk, motorolja och krutrök är det uppfriskande med någonting som doftar nästan lite godisaktigt. Omfamna det mjuka. Ni vet, ibland vill man helt enkelt vara mer Kirchsteiger och mindre Rammstein. Då är Mühle Shaving Cream valet för dig.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s