4VOO

Multipeptider i all ära men var det här allt?

IMG_2238

När jag står där i duschen, redo att inviga min nya lyxiga duschkräm från 4V00 är den omedelbara tanken, varför skulle någon vilja lägga en femhundring på en duschkräm? Jag menar, hur bra måste inte den här produkten vara för att det skall vara värt att lägga mer än tio gånger så mycket som på en ordinär duschtvål från ICA Maxi? För inte är det väl något större fel på gamla trotjänare som Palmolive och Nivea? Det har funkat fint sedan urminnes tider. En parfym, en exklusiv ansiktsmask, en riktigt grym anti-age-produkt. Där kan jag förstå prislappen men en duschkräm? Nej, 4V00 Super Silky Body Wash, känn pressen!

Jag spanar in förpackningen och känner besvikelsen. 4V00 brukar ståta med riktigt snygga skapelser för badrummet men här finns ingenting av det. Borta är känslan av borstat stål och snyggt gränssnitt. Ja, hela den där exklusiva känslan är som bortblåst. Istället är det en helt ordinär plastflaska i någon gråbrun nyans, inte kul alls. Skall man som konsument hosta upp en femhunka för att bli ren in på bara huden så måste vi väl ändå få förvänta oss en flaska som skriker ”se på mig, jag är svindyr.” Skall jag då inte kunna ta med mig 4V00 Super Silky Body Wash till gymmet och stila för alla andra snubbar som bara har köpt en Dubbeldusch? Förtjänar jag inte lite glitter och glamour för den pengen, jag bara undrar?

Nå, skönheten sitter som sagt i betraktarens ögon och andra kanske tycker att deppig hårdplast rockar. Dessutom är det trots allt innehållet som är det viktiga här. Därför går vi nu raskt över till själva produkten. Spänningen är olidlig. Levererar 4V00 magi eller är det bara en dyr statuspryl som är helt onödig?

När jag trycker ut lite duschkräm ur den väldigt väldigt väääldigt lilla doseringspipen så känner jag doften direkt. Den luktar 4V00. Alla som har testat produkter från kanadensarna vet att alla deras prylar i princip luktar likadant. Det är en säregen maskulin doft som inte liknar någon annan men enligt innehållsförteckningen är det en mix av ringblomma, majsblomma, St Johnsört, lind, citrongräs, vilda körsbär och kryddnejlika. Detta är positivt då jag länge har gillat den doften men det skall man givetvis ha med sig för gillar man inte doften sedan tidigare så är man nog inte så sugen på att smörja in hela kroppen med den. Krämen är riktigt dryg, vilket är en förutsättning med det priset och den vääääldigt lilla doseringspipen. Det hade ju tagit evigheter att klämma ut en större mängd. Här vill jag starkt rekommendera att man använder en svamp eller boll. Då kommer innehållet att räcka betydligt längre och du får dessutom upp ett imponerande lödder.

4voo_body_wash

Innehållsmässigt vill man gärna hänföras då det radas upp välgörande härligheter. Eller vad sägs om silke för återfuktning efter temperatur och luftfuktighet. Aminosyrorna fungerar som byggstenar av protein och är anti-inflammatoriska. Vidare har vi mulitpeptiderna som motverkar hudens åldrande och stimulerar förnyelsen av huden och tillför näring. Algextrakt är en skyddande antioxidant med vårdande och fuktbindande egenskaper och så avslutar vi det hela med diverse vitaminer, järn, natrium, fosfor, magnesium, koppar och kalium. Allt för att återställa hudens fuktbalans och elasticitet.

Ja men tjena! Ni hör ju. Det är ju rena kemilektionen och hade jag bara läst det där så hade jag utan tvivel köpt hela konceptet rakt av. Det låter som en rund miljon, eller i alla fall en saftig löneförhöjning. Men tyvärr känner jag ingenting av det där. Jag skulle inte vilja sträcka till att vråla bedrägeri eller kvacksalveri men efter tre veckors användning kan jag inte säga att jag känner någon större skillnad på 4V00 Super Silky Body Wash och vilken annan stormarknadsprodukt som helst. Nu är det så klart svårt att avgöra hur effektiv den är ur ett längre perspektiv och det är givetvis också svårt att bedöma hur antioxidanter verkar i realiteten men känslan av något extraordinärt uteblir trots allt. Jag hade åtminstone förväntat mig att bli len och mjuk som sammet men inte ens det fick jag uppleva.

Växer pengarna på träd så kan det säkert vara värt att tvåla in kroppen i en, på pappret storslagen innehållsförteckning varje dag men annars föreslår jag att du fortsätter köpa ”vanlig” duschtvål och istället lägger pengarna på en riktigt bra bodylotion.

groomingbetyg2minus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s