betyg 5

En riktigt aggressiv hyvel

recension safety razor

Recension av Mühle R41 Safety Razor.

Tyska Mühle producerar några av världens finaste säkerhetshyvlar och rakprodukter. Hyvlarna håller mycket hög kvalitet både vad gäller funktion och finish.

Nu ska jag göra en liten presentation av deras modell R41. Jag kan börja med att säga det direkt – Har du aldrig rakat dig med en säkerhetshyvel förut är detta inte den modell du ska börja med! R41 har en sk. ”öppen kam” vilket innebär att mer av rakbladet är exponerat mot huden jämfört med en ”stängd kam”. En öppen kam ger en mycket närmare rakning men är samtidigt mycket mer aggressiv mot skägget och tillåter väldigt få snedsteg. R41 anses, av de flesta våtrakare, vara en av de mest aggressiva hyvlarna på marknaden och så nära rakning med kniv man kan komma.

recension safety razor

Hur svårt är det då att raka sig med den? Jag hade inga större problem med den men det är viktigt att hålla rätt vinkel (ca. 30 grader), vara väldigt lätt på handen, ha bra koll på hur ditt skägg växer samt hur känslig din hud är. Du behöver inte vara proffs på rakning för att använda den men i alla fall ha några månaders erfarenhet av våtrakning med säkerhetshyvel. Jag fick en del små sår och lite irriterad hud på halsen första gången jag använde den men efter ett par gånger lärde jag känna den riktigt bra. Hyveln passar bäst för lite längre stubb och för den med grövre skäggväxt.

Hyveln är 3-delad, har ett kromat handtag och huvud och väger runt 65 g. Det känns att det är en välgjord produkt. Mönstret på handtaget ger ett bra grepp.

Slutsummering: En riktigt bra hyvel – med hög finish – för den mer erfarne våtrakaren med lite grövre skäggväxt. Den rakar väldigt nära men är inte alls förlåtande mot snedsteg och dålig teknik. Lär du dig använda den rätt kommer det att bli en av dina bästa hyvlar!

Det är svårt med betyg på den. Den är ju lite svår att använda, så för vissa kan den ju upplevas som rena tortyrredskapet – men som sagt, med rätt teknik så är den kanon. Om man lär sig den så: 5:a

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s