Beardilizer

Med doft av vit mysk

stefan beardilizer beard oil

Recension av Beardilizer Bear Oil Musketeer.

Det är extra kul när det dyker upp något nytt som skiljer sig från det övriga – etablerade. Beardilizer dök upp för några år sedan och lovade självsäkert och sakligt att deras vitamintabletter och skäggkrämer skulle bättra på vår skäggväxt. Jag har inte testat tabletterna eller krämerna så jag kan inte uttrycka mig om hur de fungerar. Vad jag däremot har testat är deras nya skäggolja. Den doft jag nu under ett par veckor har använt mig av är Musketeer med doft av vit mysk. Jag har inte stött på någon oljeblandning med mysk i sedan tidigare och jag blev positivt överraskad. Du har säkert hört talas om mysk – men vet du vad det är?

Den naturliga myskessensen hämtas från myskhjortens testikelkörtlar men även från substanser utvunna från andra djur och växter som har liknande lukt, till exempel myskoxen, myskråttan och myskblomman. Doftämnet kan spåras så långt tillbaka som 2500 år och den har historiskt varit en dyrbar handelsvara. Doften i denna oljeblandning är mjuk och söt. Lite smörig i sin karaktär. Den är svår att sätta ord på då den egentligen inte liknar något annat. Jag känner dock ett välbehag av att använda den. Den lugnar och påstås även vara ett afrodisium(!) Jag kommer med stor säkerhet att sakna den när flaskan slut.

recension skäggolja beardilizer

På bilden har jag endast använt oljan i mustaschen – inget vax eller andra produkter.

Om vi nu går över till själva oljan och tar en titt på vad det är i den. Jag använder skäggoljan till mustaschen men samma egenskaper gäller såklart för den med helskägg. Arganolja, ricinolja, eucalyptusolja, rosmarinolja, druvkärneolja, olivolja, jojobaolja och sojafröolja. En ståtlig samling oljor minst sagt! Argan- och jojoba brukar man se i de flesta blandningar och jag brukar ställa mig lite kritisk till dessa då de inte går in i huden och håret så bra. Den används dock i de flesta blandningar och man får väl själv bilda sig en uppfattning om hur man upplever saken. Alla oljorna har sin speciella funktion och vitamininnehåll. Det är viktigt att komma ihåg att det är huden du behandlar i första hand. Håret är dött från den stund de tränger ut ur huden men kvalitén beror på hur du och din hud mår.

Jag upplever oljan som aningen fet och den kladdar en del på huden. Skägget blir i alla fall silkesmjukt och glansigt och får en fantastiskt fin doft som gör mig på gott humör. Kanske blir stråna något tjockare också men det tror jag främst beror på att oljan lägger sig som en hinna över stråna så de upplevs tjockare. Hade doften varit en annan – mindre spännande – hade jag bara gett oljan en 3:a i betyg men nu blir det ändå en 4:a.

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s