Övrigt

Vassaste rakbkladen

Recension av Feather Double Edge Razor Blades.

Feather Safety Razor Co. Ltd., från Osaka i Japan har tillverkat rakblad, rakhyvlar, rakknivar och kirurgiska instrument sedan 1932. Dessa anses vara de vassaste bladen på marknaden. Den tanken kan te sig en smula skrämmande för den som inte är så van vid klassisk våtrakning. Är man osäker på handlaget kanske man kan testa ett annat blad till man fått till den rätta tekniken. Om du använder en ”shavette” – dvs. en rakkniv med utbytbara blad – och är ovan, bör man vänta med att testa dessa. De är verkligen sylvassa! Använder du en klassisk säkerhetshyvel är det inga större problem.

recension dubbelrakblad feather

Vanligtvis brukar jag behöva raka två, tre gånger för att få bort allt men med Feather krävdes inte mycket mer än ett drag över stubbet. Helt friktionsfritt gled den genom tredagarsstubbet och lämnade kinden len som en nyfödd bebisrumpa. Några små sår blev det på hakan men det beror nog mer på mig än på bladet.

Feather Hi-Stainless Platinum Coated DE-rakblad var en uppenbarelse! Fantastiska rakblad. Jag kommer inte att köpa något annat i fortsättningen. Dessa är helt enkelt bäst.

Beardshop.se kan du köpa dem både i 10-pack eller 100-pack till mycket bra pris.

bäst i test

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s