Övrigt

Klassisk doft med en twist

Costume-National-Cyber-Garden

Recension av CoSTUME NATIONAL Cyber Garden

Cyber Garden? Jösses vilket otroligt töntigt namn på en herrparfym tänkte jag direkt men efter att ha konsulterat med min bäste vän Google stod det snart klart att det finns en anledning till namnvalet. I CoSTUME NATIONALs butik i Tokyo finns det nämligen en bar med en växtbeprydd vägg vid namn CNAC Wall och som tydligen har varit inspirationskälla till den här doften. Ennio Capasa heter mannen bakom CoSTUME NATIONAL Cyber Garden och han beskriver doften som ”garden of the future” en spännande mix mellan mainstream och experimentellt. Resulatet skall vara ren Science Fiction.

IMG_3465

Den japanska växtvägg som ligger till grund för Cyber Garden

Ja, så kan det låta när någon har drabbats av storhetsvansinne. Frågan är hur uppfattar jag som konsument CoSTUME NATIONAL Cyber Garden? Faktum är att jag gillar den rätt skarpt. Okej att den kanske inte lever upp till epitetet Sience Fiction men nog lyckas Capasa imponera på mig med en traditionell parfym som ändå klarar av att överraska.

I grund och botten bygger CoSTUME NATIONAL Cyber Garden på en klassisk mix av kryddiga noter som peppar, bergamott, mossa, patchouli och grön eter för att senare gå över till en varmare ton där viol och saffran tar överhanden. Det är inte helt fel att säga att CoSTUME NATIONAL Cyber Garden är en Fahrenheit för 2010-talet men utan allt läder.

Parfymer som är lite för avant garde och ligger lite väl långt ifrån ”standardmodellen” brukar ha hög ambition men faller ofta platt. De är helt enkelt för svåra att bära upp och det kan bli lite för mycket av det goda men CoSTUME NATIONAL Cyber Garden är en frisk fläkt i sammanhanget och lyckas därmed balansera på den tunna linjen mellan spännande och riskabel. Den känns välbekant men samtidigt överraskande och den innehåller ingen citrus, vilket väl ungefär 90 % av marknadens herrdofter gör.

Flaskan är i mitt tycke rätt trist men den ligger defintivt i linje med cyberspåret. Grön, minimalistisk och modern.

CoSTUME NATIONAL Cyber Garden är doften för den som söker ett uppdaterat alternativ till Diors Fahrenheit eller behöver byta ut den Lancome Miracle Pour Homme som ständigt prytt badrumshyllan de senaste åren. Det kanske inte är Science Fiction men hej, välkommen till ett nytt årtionde i alla fall!

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s