betyg 4

I love the smell of a damn good soap in the morning

Recension av Damn Good Soap

unnamed-4

Ni som känner igen rubriken har helt rätt. Det är givetvis det numera klassiska citatet från Francis Ford Coppolas krigsepos Apocalypse Now. Robert Duval som står i ett brinnande inferno och vrålar ”I love the smell of napalm in the morning.” Nu säger inte jag att mitt badrum på något sätt är ett brinnande inferno men nog älskar jag doften av en riktigt skön tvål på morgonen. Jag tycker dock personligen att det är svårt att hitta en tvål som luktar riktigt manligt. Alltså, lavendel, mandelblom och honung i alla ära men jag vill ha en mer diskret doft som lätt gifter sig med övriga hudvårdsprodukter och parfymer som ofta går i mer maskulina toner, såsom bergamott, läder och trä. Det är här som Damn Good Soap Company träder in i handlingarna. De har lyssnat till mina önskemål som man och plockat fram en riktig machotvål, helt utan krusiduller. Den är kolsvart och doftar diskret av olja, läder och tobak. Man kan väl säga att namnet säger allt, det här är en Damn Good Soap!

Jag har använt tvålen under tre veckors tid nu och jag har mycket gott att säga om den här produkten men några brister finns det dock som förhoppningsvis kan åtgärdas i kommande tvålversioner. Doften har vi redan varit inne på så där har vi en check i boxen. Löddret är riktigt bra och är enkelt att arbeta upp och tvålen varar länge trots dagligt bruk.

Det som jag inte är riktigt lika nöjd med är färgen. Visst är det riktigt coolt med en svart tvål, det kan man inte sticka under stol med, på papperet i alla fall. Verkligheten är en annan. Man får nämligen räkna med att städa badrummet betydligt oftare. Damn Good Soap färgar nämligen av sig, rejält. Det är mörka fläckar över hela handfatet och i duschen. Det är dock enkelt att tvätta bort, det är trots allt bara tvål men ändå någonting att överväga inför en eventuell investering. Problem nummer två är ett välkänt faktum när det gäller tvål i fast form, känslan blir torr. Man får inte den där återfuktande känslan som man får med flytande tvål men det är som sagt en generell känsla och inget som är unikt för Damn Good Soap.

Jag har använt Damn Good Soap både som handtvål och duschtvål och förutom redan nämnda punkter så är jag nöjd. Mitt största problem har som sagt varit alltför sött doftande unisextvålar men här får jag en produkt som passar perfekt ihop med min övriga arsenal av hudvårdsprodukter och parfymer. Det blir visserligen inte högsta betyg men visst tusan är det en Damn Good Soap!

testpilotsrecension

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s