betyg 5

Imponerad!

Recension av Damn Good Soap Company Moustache Wax.

Damn Good Soap Company, från Holland dök upp på den svenska marknaden för några veckor sedan och produkterna fångade genast min nyfikenhet. Det verkar ligga ett gediget hantverk bakom med snygga, smakfulla förpackningar.

recension mustaschvax dgsc

Jag har testat och en hel del mustaschvax och väldigt få har imponerat på mig så mycket som det från D.G.S.C.

Till skillnad från de flesta andra är vaxet helt vitt. Det är gjort på naturliga ingredienser, för hand, helt utan kemiska tillsatser. Bivax, ricin- och jojobaolja utgör basen med eteriska oljor för doften. Doften är fyllig och citrusfrisk av bergamott med en träig topp av sandelträ.

recension mustaschvax

Vaxet är ganska hårt. Man skrapar med baksidan av nageln för att få upp det ur burken men det mjuknar snabbt mellan fingertopparna. Det är mycket lätt att arbeta in i topparna och det klumpar inte alls. Hållfastheten är hög. Jag började med att massera in en gnutta på var sida för att få till grundformen och få alla strån att ligga på plast och avslutade med lite mer till topparna. Topparna på min relativt långa handlebarmustach blev väldigt lätta att forma till och höll formen hela dagen utan touch-up.

Helhetsbetyget blir en solklar 5:a

bäst i test

Hållfasthet på en skala från 1-5 blir en 4:a.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s