betyg 3

Klockren dosering

Recension av Brazil’s The Lion Tamers Beard Oil – Citrus.

Denna gång har jag testat Brazil’s skäggolja. Det ska vara så svenskt det kan bli i detta fall, lagom är bäst! Enligt innehållsförteckningen så är det mest naturliga ingredienser, inte många E ämnen så att säga. Nåt jag föredrar ska erkännas.

Skäggoljor är en produkt som ska användas för att skydda, vårda, återfukta. Nu när bistrare tider står för dörren så är det väl så noga att ta hand om det man har i ansiktet. Både strån å hud.

Olja för skägget ska inte, enligt mig användas som en stylingprodukt utan som jag skrev tidigare. Risken är att om man ska styla skägget med olja å det är för långt/buskigt så överdoserar man å kan lätt täppa till porer/hårsäckar mm.

En olja för skägg ska återfukta både hud å strån. En vanlig lotion/kräm tränger inte genom stråna, det gör oljan. Huden under blir återfuktad. Oljan ska/bör lägga sig som en ”skyddande” hinna på stråna å på det vis skydda mot väder/vind/halsdukar/kragar mm.

recension skäggolja

Där tycker jag tyvärr att denna produkt inte riktigt uppfyller dom krav jag har. Den känns lite för ”blaskig/vattnig”. Svårt att beskriva detta på ett korrekt sätt. Å andra sidan ska den inte vara för oljig heller. Då det medför andra mindre önskvärda effekter. En svår balansgång som inte enligt mina krav uppfylls till 100%.

Själva flaskan med sin dosering är klockren, den nästintill omöjliggör överdosering. Hur mycket man ska/bör använda är  upp till var och en att utforska hemma å hitta just sin ”dos”. Jag säger några droppar bör räcka.

Då den känns lite vattnig så behöver jag använda mer än önskvärt, mer kommer gå åt. Droppa i handen, gnugga ut, massera in i skägget å med fingerspetsarna huden under. Samla ihop skägget till en bra form.

Jag ger Brazil’s The Lion Tamers Beard Oil en 3’a. Bra flaska, grym doft. Dock inte optimal konsistens på innehållet.

testpilotsrecension

testpilot big t barberare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s