betyg 3

Mild skrubb för daglig användning

 

Recension av Clarins Men Exfoliating Cleanser

Huden återskapas kontinuerligt och döda hudceller samlas på hudytan. Detta kan orsaka hudproblem eller försämra hudens absorbtionsförmåga för hudvårdsprodukter, det räcker oftast inte med vanlig hudrengöring utan man måste använda lite kraftigare produkter och det är här ansiktsscruben kommer in.

Man ska inte använda en scrubkräm på sitt ansikte mer än två gånger per vecka, men om du har känslig hud, vilket gör att jag inte riktigt förstår denna produkt då det står att den skall användas dagligen. “Scrubbar” du för ofta kan huden skadas och du kan få stora problem med din hud.

recension av clarins men ansiktsskrubb

 

Scruben har grova men få antal korn och även om man tar en liten mängd av scruben så bildas ett mjukt, tjockt lödder vilket gör att den hamnar i ett mellanläge i hårdhetsgrad. Har du en ganska grov och okänslig hud kan den lätt bli för mesig. Personligen fördrar jag daglig ansiktsrengöring utan scrub och kanske två gånger i veckan utsätta huden för en rejälare rensning med en grovkorning scrubkräm, som gärna för inehålla lite syror för extra exfoliering. Jag gillar Clarins dofter och för dig med känslig hud kan detta vara rätt produkt (inte varje dag) men för min hud blir det en trea med plus för doften!

groomingbetyg3plus

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s