betyg 4

Blivande ny klassiker?

Recension av Karl Lagerfeldt Pour Homme Edt

Parfym är som mode fast för näsan, lär modeikonen Karl Lagerfeld ha sagt vid något tillfälle. Efter en karriär på Chanel skapade den excentriske tysken redan 1978 sin egna parfym som fortfarande är en storsäljare, Lagerfeld Classic. Med sin kraftfullhet och maskulinitet har Karl Lagerfeld Classic blivit en tidlös doft men nu har han alltså lanserat en ny doft för både kvinnor och män som kort och gott fått heta Karl Lagerfeld.

Har man levererat en doft som efter 36 år på marknaden fortfarande håller toppklass så är givetvis förväntningarna väldigt höga när det kommer en nyhet. Karl Lagerfeld Pour Homme vilar på en bas av amber och tränoter, med ett hjärta av viol och grönt äpple och på toppen ligger en angenäm mix av mandarin och lavender. Resultatet är en klassisk doft som inte känns alltför djärv men väldigt stilsäker. Okej, det är kanske ingenting att skriva hem om, det är ingen doft som får din omvärld att stanna upp och vända sig om men det är en riktigt skön och ren doft som känns genomtänkt.

recension av karl lagerfeldt herrparfym

Flaskan känns också den både påkostad och genomtänkt. En stilren skapelse i mattsvart som blandar modernt och klassiskt, precis doften själv. Doften håller i dryga fyra timmar, vilket får anses vara godkänt och även om parfymen är en angenäm upplevelse så saknar den den ändå det där lilla extra. Trots detta är det en säker investering om du söker en doft som funkar i alla lägen, även om jag kan tycka att den höga prislappen ändå gör det lite svårt att motivera ett inköp.

groomingbetyg4

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s