Burberry

Klassiskt manlig & sensuell doft med ambitioner

Recension av Burberry Brit Rhythm For Men Edt

Nytt tillskott i familjen Burberry som nu slår in på den mer vågade och sensuella vägen, i hopp om att charma den manliga publiken. Och jag skulle bli förvånad om detta koncept inte lyckas då doften i sin helhet lämnar ganska lite att önska, med några reservationer.

Här har Burberry spelat med några säkra kort bland toppnoterna som basilika och kardemumma, lite djärvare i hjärtnoterna med svart läder och patchouli där effekten blir spännande när sött möter kryddigt. Bland basnoterna hittar vi tonkaböna, cederträ tillsammans med rökelse, vilket är de noter som definitivt blir tongivande på mig. Jag kan inte låta bli att dra paralleller med Versaces motsvarighet ”Eros” då likheterna är slående. Om det är bra eller inte får vara osagt, men resultatet blir en klassiskt manlig doft med ambitioner som, enligt mig, inte riktigt når hela vägen fram för att bli en fem-i-topp eller ny favorit på badrumshyllan.

Förpackningen är väl tilltagen och det är alldeles tillräckligt med ett lätt tryck för att doften ska hålla hela dagen. Här kan ”less is more” vara en tumregel att hålla sig till.

recension av burberry herrparfym

Det är fräscht och behagligt och jag gissar att den kommer att göra succé bland såväl killen i kassan som bland klubbkidsen kring Stureplan. Men ambitionen att vara nyskapande och provokativ faller lite på eget grepp här, vilket är en liten besvikelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s