betyg 4

En liten bit av himmelriket

Recension av Calvin Klein Encounter Fresh Edt

Så här beskrivs CK’s Encounter Fresh. ”En friskare verision av Encounter. Det är en fräsch och och aromatiskt träig doft men fortfarande kraftfull och magnetisk, för mannen med självsäkerhet och med full kontroll.”

Självsäkerhet och kontroll, det är ju egenskaper man gärna vill tro att man besitter men hur bra stämmer beskrivningen egentligen överens med sanningen?

recension av calvin klein herrparfym

Först av allt vill jag applådera försöket att blanda lavendel, kardemumma och rom. Det är en spännande kombination av mellannoter som fungerar fantastiskt väl. Just där och då är Encounter Fresh en fullpoängare och en liten bit av himmelriket men tyvärr är den inte lika bra rakt igenom. Toppnoten med bergamott är för trist och intetsägande och helt fri från överraskningar och avslutningen är inte heller helt övertygande.

Encounter Fresh har väldigt lite med originalet att göra. Det skall man ha med sig om man överväger ett inköp. Det behöver dock inte innebära något dåligt, i alla fall inte om man som jag tycker att den tidigare doften är alldeles för gubbig.

Flaskan följer samma linje som tidigare och den ljusblå flaskan bidrar till en fräsch, stilren och spännande look där designen i ”krossat glas” ger en känsla av underliggande kraft redo att bryta sig ut. Självsäkerhet och kontroll vet jag inte men både jag och min omgivning tyckte i alla fall att det här var ett fall framåt för Calvin Klein som annars tenderar att leverera samma doft om och om igen. Fräscht var ordet!

groomingbetyg4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s