betyg 4

Klassisk raktvål

Recension av Pfeilring Golddachs Shaving Soap Sport Jar

Klassisk rakning med kniv, eller finare hyvel, har helt klart fått en renässans och mängder av märken hakar på där både design och innehåll andas “old school”. Men det finns även några märken som är “old school” på riktigt och ett av dessa som nyligen kommit till grooming.se är det tyska märket Pfielring Golddach. Märket har anor från slutet av 1800-talet och tillverkar sina produkter för hand med hög kvalitetskontroll.

Jag har fått testa en raktvål som levereras i en aluminiumburk men som sedan kan köpas i refill. Burken är framför allt till för förvaring men funkar också för att jobba upp ett bra lödder i.

Recension av Pfeilring Golddachs raktvål

Min rutin för att få till ett bra lödder är att starta med att skölja rakborsten i riktigt hett vatten, skaka av det mesta av vattnet och “ladda” sedan borsten genom att föra den över tvålen i burken så att lagom mängd tvål fastnar på borsten, ta sedan en skål där du vispar runt borsten samtidigt som du lätt trycker den nedåt och ev tillsätter lite vatten, tills ett lödder utan luftbubblor bildas.

Jag har provat några olika märken av tvålar och Pfielring Golddach’s tvål ger ett riktigt bra lödder som ger en nära och friktionsfri rakning, det enda jag saknar är bättre fuktighetsgivande egenskaper, därför upplever jag huden som lite torr av den men har du rakolja innan så är det löst. Den får en fyra för en bra tvål i bra förpackning!

groomingbetyg4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s