betyg 3

Segervittring?

Recension av Paco Rabanne Invictus Edt

En doft med segervittring i både namn och odör? Kanske… om du gillar att såsom en klassiskt manlig hjälte ifrån olympiska spelens begynnelse dra blickar till dig både med fysik såväl som med ett välvårdat yttre så skulle Invictus kunna vara din naturliga vandringspokal.

paco_rabanne_invictus_edt

En viss sötma i de toppande kryddnoterna (grapefrukt och mandarin) skapar däremot en lite ovanlig och mild inramning för en så pass tydligt macho målgrupp. Olika elitidrottsmän har poserat som officiella ansikten utåt och för att inte tala om flaskans utformning i form av trofé bidrar till samma känsla! När toppnoterna fått sjunka in något rundas de av hos de mer klassiskt manliga noterna i bland annat patchouli och amber. Sammantaget är de olika inslagen ett fräscht komplement till varandra, även om själva segervittringen i min mening stannar på flaskans trofélook (invictus betyder oövervinnerlig på latin).

För övrigt är det här en helt okej konkurrent till klassiska dofter av Hugo Boss och exempelvis Armanis Aqua di Gio som dock känns aningen förlegade i jämförelse. Doften är skapad av Olivier Polge, Dominique Ropion, Veronique Nyberg och Anne Flipo och lanserades under 2013.

groomingbetyg3plus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s