American Crew

Slätstruket och kortlivat

Recension av American Crew Nine for Men

American Crew är väl kanske mest kända för sina hårprodukter och där är jänkarna också riktigt bra. De ligger ofta i framkant och stylingprylarna de spottar ur sig är oftast riktigt grymma och sortimentet täcker alla stilar och hårtyper. När det kommer till parfymer är det inte riktigt lika kul längre. För något år sedan testade jag en doft som hette American Crew Classic. En riktigt slätstruken historia som inte lämnade några som helst avtryck men nu är det dags igen.

Den nya doften heter American Crew Nine for Men. Nine står i detta fallet för att nio av tio kvinnor i ”doftjuryn” tydligen tyckte om vad de kände och såg. Målet var alltså att göra en superdoft som passar alla män och som dessutom uppskattas av varenda kvinna, i alla åldrar, över hela Jordklotet. Nu lyckades man ju inte fullt ut eftersom det ”bara” är nionde kvinna som tycker om doften men ändå. Och om man nu ändå skall generalisera och dra alla över en kam så undrar jag ju vad dessa kvinnor i juryn har för preferenser när det gäller herrdofter. Jag vet i alla fall att jag vill att det skall lukta något och att det gärna får vara lite spännande och utmanande. American Crew Nine misslyckas på alla de punkterna.

american crew_nine_for_men

Det är egentligen inget fel på doften i sig, den är bara lite väl tråkig. Flaskan är intetsägande och doften är rätt medioker men det största problemet är ändå hållbarheten som faktiskt är ett skämt, ett riktigt dåligt sådant. Jag skulle vilja uppskatta den till runt två timmar, vilket givetvis är alldeles för ynkligt och då räknar jag hela livslängden. Skall jag bara gå på toppnoten, som förresten är citrusaktig, det råder absolut inga som helst tvivel om det så varar den i ungefär fem minuter. Efter den distinkta citrusdoften träder lavendel och rosmarin in och doften avslutas med träbaserade noter. Klassiska ingredienser rakt igenom och igenkänningsfaktorn är hög. Faktum är att en jämförelse med den gamla storsäljaren Brut 33 ligger nära till hands.

Denna parfym upprör ingen men den kommer inte heller att skaka om din värld. Den ligger på schysst prislapp så för den som har det lite knapert ekonomiskt så kan det här ändå vara ett sätt att kunna dofta helt okej och slippa köpa billigt i köpcentrat. Hade man lyckats hålla upp livslängden så hade betyget blivit högre men nu får det bli en trist tvåa.

groomingbetyg2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s