betyg 3

Svårbedömd lyx

Recension av Peter Thomas Roth Aloe Tonic Mist

Peter Thomas Roth är något av en personlig favorit. Han brukar leverera produkter som passar mig perfekt. Prismässigt kanske något högt men om det är något jag lärt mig under åren så är det att kvalitet kostar. Visst, det finns många nya uppstickare med låg prislapp och organiska produkter som har imponerat stort på mig men skall man hårdra det hela så får man oftast vad man betalar för. Nu har jag under en månads tid fått testa en svårbedömd produkt.

Peter Thomas Roth Aloe Tonic Mist är en ansiktsspray med alkoholfritt vatten som skall lugna och återfukta huden. Vattnet innehåller olika vitaminer och aloe vera. Ingredienser som skyddar, ger näring och läker.

Doseringen är enkel. Täck för ögonen och spraya i ansikte och nacke. Tycker man att det är obehagligt att spraya direkt i ansiktet kan man givetvis använda pads eller liknande och stryka ut innehållet. Jag tycker dock personligen att mycket av njutningen, om man nu kan säga så, ligger i sprayandet. Känslan blir lite som att gå i ett varmt, mjukt duggregn och det känns helt klart fräscht.

ptr_aloe_tonic_mist

Aloe Tonic Mist ger en skön känsla både morgon och kväll. Problemet för mig är att hitta ett incitament för en investering. Flaskan kostar 335 kronor i skrivande stund och nyttan är väl högst begränsad kan jag tycka. Det finns ingenting i produkten som inte finns i mina ”vanliga” hudvårdsprodukter.

Ett klockrent användningsområde hade varit om man fick ha med sig flaskan i handbagaget på flyget. I en kabin är ju luften som bekant inte direkt optimal för huden och man blir lätt torr. Tyvärr är flaskan på 250 ml inte tillåten så där faller den möjligheten bort.

Nej, produkten är som sagt var svårbedömd. Jag gillar känslan den ger och kommer att använda den tills flaskan är slut men det blir nog inget nytt inköp. Det här är helt enkelt en lyx jag faktiskt kan klara mig utan.

groomingbetyg3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s