betyg 5

Boss har sin stil

Recension av Boss Bottled Night Edt

Ännu en vinnare på parfymfronten för oss som föredrar de klassiskt manliga dofterna i träkategorin. Boss har ofta fått höra att de kan bli förutsägbara då man ofta får vad man förväntar sig och att där kanske inte erbjuds något större överraskningsmoment. Och till viss del stämmer det – Hugo Boss har sin stil och den går sällan att ta fel på.

Med det sagt, så är det å andra sidan en stil som sällan misslyckas. Pålitlig, visst, men också sällan ett nerköp. Bottled Night är nog en av deras bästa så långt (2010). Cederträet, sandelträet och vetivern känns igen från många andra producenter som levererar dofter i träackordsskalan, men här finns också andra inslag som balanserar upp och gör den lite elegant: aromatiska toner från äpple, tagete, bergamott och geranium. För mig är detta en höst- och vinterdoft och det är säkerligen de ”julaktiga” inslagen av kryddnejlika och kanel som skapar den känslan. Fast den fungerar nog också utmärkt på kvällen året runt när du glider omkring i festkostymen.

boss_bottled_night_edt

455 kronor för 30 ml tycker jag är något i överkanten för en som mig med begränsad ekonomi, så därför blir det ett litet minus som tillägg i betyget men annars full pott för den här fina maskulina pärlan!

/TestPilot Glenn, 47 år

groomingbetyg5minus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s