betyg 2

Snabbt ren, men allt har en baksida

Recension av Murad Clarifying Wipes

Murad är ett märke jag alltid förknippat med läkemedel. Deras produkters utseende och framförallt lukten påminner mig om det. Inte alls på något negativt sätt utan på ett fräscht och övertygande sätt. Enkelheten är också lätt att falla för, där de numrerar produkterna efter i vilken ordning de ska användas. Det ger också ett bra hum om det är en rengöring, behandlande produkt, fuktighetskräm m.m.

Clarifying Wipes är en rengörande produkt och hamnar därför som steg nummer 1. Mjuka våtservetter är preparerade med Murads rengöringsmagi och ansiktet torkas av med dessa. Ansiktet behöver inte sköljas av efter så det passar perfekt om det inte skulle finnas vatten i närheten. Servetterna rengör huden och porerna från orenheter och bakterier. De ska även reducera glansighet och reglera talgproduktionen.

murad_clarifying_wipes_2

Jag gillar servetterna. De är enkla att använda och enkelt är bra. Jag saknar lite känslan av att löddra upp en rengöringsgel i ansiktet och skölja av med vatten. Det känns rent och friskt. Men våtservetterna gör ett bra jobb och lämnar huden med en känsla av att ha blivit riktigt genomgången. Det sticker lite lätt på huden när jag sveper runt med servetterna, inget obehagligt alls. Jag hade gillat Murad Clarifying Wipes mer om det inte vore för det faktum att en servett används en gång och sedan slängs. Det är för mig slöseri med resurser, om man ser till miljöaspekten. Däremot tycker jag inte det är fel att ha de som ett komplement någon gång då och då. Men som daglig rengöring kan jag inte rekommendera dessa och då grundar jag det enbart på miljöaspekten för annars är de suveräna. Det gör det lite svårt att betygsätta. Tänker jag inte på miljön är de värda 4+ annars hamnar de på 2+.

groomingbetyg4plus

groomingbetyg2plus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s