parfymer

Himmel och Helvete

Recension av Versace Eros Edt

Versace nya doft Eros skall klä en stark, heroisk och passionerad man. Modehuset trycker här rejält på den gamla grekiska mytologin där ju Eros var den manliga kärlekens gud. Utrustad med sin pilbåge tände han kärlekens låga genom att skicka en pil genom hjärtat och det är väl precis så Versace vill att man skall känna genom deras nya doft, att lågan är tänd. Du skall brinna av passion och vara beredd att gå ut och erövra hjärtan.

versace_eros_banner_2

Den eleganta glasflaskan i antik stil följer konceptet bra och den har en skön tyngd som reklamkampanjen också indikerar. Det är mäktigt och episkt och trots att man väl kan tycka vad man vill om Photoshoparbetet så känns det hela riktigt genomarbetat och spännande och det skall bli oerhört intressant att äntligen få uppleva innehållet i flaskan.

Första intrycket är riktigt intressant och häftigt. Cederträ, vanilj, vetvier och ekmossa är en lyckoträff och jag får en del vibbar från Jean Paul Gaultier’s Le Male men sen är det tyvärr slut på det roliga. När den fräscha vanilj-trä-arombaserade doften lägger sig, vilket tar ungefär en kvart blir upplevelsen en monumental besvikelse. Borta är hjälten med sin breda brunbrända bringa och sitt blanka svärd och fram träder en blek förrädare, en klen förlorare med svansen mellan benen. Versace Eros Edt stinker billig ”köpcenterparfym”, och inte nog med det, det är syntetiskt rakt igenom. Allt faller efter den där första kvarten och jag vill bara tvätta bort stanken, tvaga mitt skinn. Nej, det här var sannerligen ingen doft för gudar och jag tvingas dessvärre utnämna detta till årets hittills värsta doftupplevelse..

Youtube Eros Edt

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s