betyg 3

Holistisk hudvård i finkostym

Recension av Neal’s Yard Remedies Men Skincare Essentials

När Neal’s Yard Remedies, NYR startade sitt företag i början på åttiotalet var de först med att knipa titeln som Englands allra första certifierade hälso- och skönhetsföretag med en vision att inte bara få människor att känna sig och se friskare ut, utan även försöka få sina kunder att förstå och lära sig sambandet mellan människan och naturen, ett mer hälsosamt liv och en förhöjd medvetenhet om vår miljö, och hur vi kan påverka den på ett positivt sätt när vi väljer våra skönhetsprodukter. Här arbetar man systematiskt utifrån ett ekologiskt perspektiv, med hjälp av allt som naturen har att erbjuda för en sundare och friskare hud. Och de tre produkter jag fått möjligheten att testa – Neal’s Yard Remedies Men Skincare Essentials – känner inga drag av en de mindre intressanta jag tidigare provat. Här handlar det i första hand om att på ett enkelt och smidigt sätt uppnå både ett gott resultat som att lämna en behaglig känsla som vid detta testtillfälle går i tre steg;

Neal’s Yard Remedies Men Close Shave Cream

För oss som använder rakhyvel när det är dags att fixa till skäggstubben krävs en lite fylligare och tjockare produkt som verkligen kan ligga mellan kniven och huden som ett skydd och för att få en smidig och skön rakning. Förpackningen är enkel och snygg och tar lite plats i badrumsskåpet eller necessären. Rakkrämen från NYR är guldgul till färgen, och känns både dryg och väldigt lätt att applicera, stannar kvar på huden och doftar lite som friska träd och mossa. Eftersom jag har en relativt känslig hud är jag noga med att huden är varm och lätt fuktad innan jag börjar och jag föredrar att lägga på den direkt med fingrarna. Den här krämen fungerar utmärkt tillsammans med en rakborste om man är van vid det och den känns otroligt skön på huden. Ett bra rakblad är ett måste och här går rakningen snabbt och hur smidigt som helst. Det är verkligen en kräm och inget vanligt raklödder, och både under och efter rakningen känns det att den både rengör och lugnar huden med aktiva ingredienser som röd lera, äpple och olivolja. De rester som eventuellt blir kvar på huden är lätt att skölja av och slutresultatet blir en skön, mjuk och återfuktad hud.

groomingbetyg5

Neal’s Yard Remedies Men Purifying Face Wash

Jag har alltid haft en skakig relation till de flesta ”face-wash” produkter och detta av en enda anledning. Det känns nästan alltid som att tvätta sig med diskmedel och resultatet har ofta blivit en besvikelse med en knastertorr och stramande hud. Det blir för mycket av en tvålkänsla som i sin tur kräver en överkonsumtion av fuktighetskräm efter tvätt. Med den erfarenheten i bakhuvudet, en mindre mängd ansiktsrengöring och ljummet vatten i handen går det ganska snabbt att jobba upp ett något fastare och mindre tvålaktigt lödder innan det är dags att börja rengöra huden. Det går lätt att få ur precis så mycket du tror att du behöver ur flaskan, som dessutom är både praktisk och snygg. Det första som slår mig är doften; ren, fräsch och det doftar verkligen av örter. Löddret är inte särskilt kraftigt och jag känner en svagt stickande känsla som inte är obehaglig, tvärtom. Det känns som produkten jobbar, och efter att ha sköljt ansiktet – det krävs en hel del ljummet vatten – är känslan inte riktigt lika torr och tråkig som väntat. Det som känns mest är en ren och fräsch känsla och den behagliga doften som dröjer kvar en stund. I den här ansiktstvätten har NYR använt sig av antioxidanten roobios och en särskild blandning av essentiella oljor, vilket kan vara orsaken till att huden inte känns riktigt lika torr och trist som den annars kan göra men jag kan ändå inte vänta länge innan jag behöver min ”återfuktare”.

groomingbetyg3

Neal’s Yard Remedies Men Rejuvenating Moisturiser

Med den trots allt något torra känslan på huden är det dags för att tillföra lite fukt och skydd. Ansiktskrämen har en skarpare doft än de andra produkterna men det doftar friskt och mycket av örter även här och krämen ska ge en djup återfuktning, ha en något ”uppstramande” effekt, motverka fina linjer och förebygga för tidigt åldrande av huden. Och sådant faller jag för. Jag gillar förpackningen skarpt med den eleganta glasburken och med NYR´s snygga logotype. Krämen är av det något tjockare och fastare slaget, vilket känns lite märkligt till en början när man applicerar den på huden. När krämen väl absorberats blir effekten desto bättre. Huden känns ordentligt återfuktad på djupet, mjuk, smidig och framför allt ligger inget överskott kvar i ansiktet. Gör du din hudvårdsrutin på morgonen kommer du förhoppningsvis att märka att den sköna känslan sitter kvar under hela dagen och även fast jag stundtals vistats i solen upplevde jag aldrig att jag blev glansig eller ”oljig” i ansiktet, vilket är ett stort plus. En bonus är att krämen även fungerar utmärkt även på natten.

groomingbetyg4

Sammanfattningsvis..

Efter att ha använt NYR´s tre produkter under några veckor är mitt samlade intryck att det är ett ganska komplett set med det man behöver till sin grundläggande hudvård.

  • Doften är ren, fräsch och känns naturlig
  • De kompletterar varandra
  • Känns genuina
  • Är snyggt paketerade
  • Passar olika hud typer
  • Ger önskat resultat
  • Verkar även för ett gott samvete

neals yard remedies_men_skincare_essentials

Slutbetyget

groomingbetyg4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s