betyg 4

I am hooked!

Recension av Björn Axén Texture & Volume Dry Spray

Så till en typ av produkt jag faktiskt aldrig testat förr – en spray för håret som ska ge både volym och nytvättad finish. Jag är som regel ingen fan av Björn Axéns produkter, de brukar i alla fall sällan passa mitt hår, men denna Texture & Volume Dry Spray måste jag erkänna fick mig att hoppa till eftersom den för mitt vidkommande skapade effekter på mitt hår som jag inte väntat mig.

Först tittar vi på den ena av de tänkta funktionerna: skapandet av volym. Och ja, den skapar faktiskt volym – mycket volym! Spraya på ca 15 cm avstånd och försök spraya på hårstrånas undersida och i hårbottnen. Voila! Funkade riktigt bra, inte minst uppe på hjässan där jag annars numera har en tendens till lite tunt och platt hår. Check!

Sedan har vi det där med ”finish”, som ju kan vara lite svårare att avgöra. Jag kan bara redogöra för hur mitt hår reagerade och det var nog här den största överraskningen infann sig. På något sätt så verkar sprayen fungera lite som torrschampo, för håret såg nästan nytvättat ut trots att jag inte hade tvättat det på tre dagar! Men ännu märkligare var att den fick mitt annars mycket ostyriga, ömsom raka, ömsom självlockiga hår, med en del besvärliga virvlar mitt i det hela att lägga sig perfekt i den frisyr jag faktiskt är klippt! Det var något av en chock – aldrig har mitt hår lagt sig så snyggt! Jag vet inte om detta är något man medvetet eftersträvat i produktens användningsområde (det anges i alla fall inte) men med tanke på mitt problemhår så var det den bieffekt som imponerande mest på mig! Jag fick nästan nypa mig i armen.

Där är dock ett problem med produkten (i alla fall för mitt hårs vidkommande) och det är att håret blir snustorrt av det! Så ”finish” i  meningen glans och friskhet tycker jag definitivt inte att det blir – tvärtom var jag tvungen att kompensera med någon form av vårdande olja. Nu har jag ju i grunden grått hår — grått eller vitt hår består ju av hårstrån av en torrare, strävare kvalitet — och alltsedan jag blev gråhårig har jag haft problem med knastertorrt, livlöst hår utan lyster. Och ja, tyvärr gjorde denna produkt mitt hår ännu värre i det avseendet. Jag råkade en gång överdriva genom att spraya lite för mycket, och då blev håret nästan som Svinto och stålull. Inte kul.

Att det sedan annars såg nytvättat ut på grund av den ökade volymen och att frisyren lade sig superfint är en annan sak.

bjorn_axen_texture_&_volume_dry_spray

Att Björn Axén Texture & Volume Dry Spray torkar ut håret är naturligtvis ett klart minus, men för den som lider av fett hår kanske det kan vara en fördel. För min del är det dock produktens enda egentliga nackdel. Men detta till trots, så kommer jag faktiskt att fortsätta att köpa produkten, eftersom upplevelsen av hur håret uppförde sig var helt fantastisk (aldrig har mitt hår sett så välkammat ut!) och bara det gör att jag aldrig någonsin kommer att kunna vara utan den. Även dess förmåga att skapa volym om man använder den rätt gör att den får höga betyg.

Lägg därtill att priset är mycket överkomligt och jag är beredd att stå ut med att behöva kompensera torrheten med mjukgörande oljor eller balsam. Hade den inte torkat ut håret så hade det blivit en femma i karaktär. Mycket intressant produkt. I am hooked!

/TestPilot Glenn, 47 år

groomingbetyg4plus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s