Antiga Barbearia

Bra skum

Recension av Antiga Barbearia de Bairro Beard Soap

Jag har i mina tidigare tester av rakprodukter tagit upp det som jag anser vara viktigast för en bra rakupplevelse – nämligen lödder/skumkvalité, fuktighetsgivande, glidförmåga för hyvel och doft.

Jag har inte tidigare testat en raktvål men denna gång fick jag chansen med Antiga Barbearia de Bairro’s raktvål på burk. Tvålen är i en glasburk som är riktigt stilren med en härlig retrokänsla, tvålen är fast inne i burken och kan inte mig veterligen tas ur. Till denna tvål behöver du en rakborste som du fuktar ordentligt innan och en rakskål, men det går även att vispa direkt  i burken för att få upp ett bra skum, det är enkelt och skummet som bildas har en bra krämighet och är  enligt mina preferenser ett bra rakskum. Jag använder alltid en rakolja innan för att mjuka upp skägget lite och för att få ett bättre glid, denna bör ej vara för fet/oljig utan en lättare variant, exempelvis American Crews rakolja. Löddret appliceras på fuktat och inoljat ansikte och jag brukar låta det sitta någon minut så rakprodukterna får verka.

antiga_barbearia_ribeira_de_bairro_beard_soap

Det blir riktigt bra rakresultat med både hyvel och kniv och det är ju enkelt att vispa upp mer lödder om behov önskas. Efter rakning tar  man med en bit papper ta bort överblivet lödder och sedan på med metall locket och den är redo för nästa tillfälle. Doften är riktigt bra och lagom med citrus och trätoner vilket även dessa ökar på retrokänslan. Tvålen är dryg och burken stor så denna bör räcka ett bra tag. Jag ger tvålen en stark fyra då jag inte får upp ett optimalt glid med bara tvålen utan måste använda rakolja.

groomingbetyg4plus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s