betyg 4

30ml damm

Recension av Peter Thomas Roth Max Anti-Shine Mattifying Gel

”Hoppas jag inte är blank, hoppas jag inte är blank, hoppas mitt ansikte inte lyser upp som fotoblixtar från paparazzis.” tänker jag konstant..

Flera av mina recensioner har alla handlat om kriget mot mitt ansikte, mitt folkmord på utvidgade porer och den ädla kampen för en lagom matt sidenhy, samtidigt som den skall kännas mjuk och absolut inte för torr och stram. Detta har byggt upp en manisk noja i mig. En perfekt hy ser matt och frisk ut, men mattheten skall inte gå överstyr för att suga upp all lyster ur ansiktet och lämna en med ett glåmigt yttre. Min t-zon är så blank att jag misstänker att folk omkring mig använder den som spegel för att fota sina dagens outfit-bilder i, och när jag ser in i deras ögon med t-zonen rakt framför dem så förstår jag plötsligt att det är enda anledningen till att de har mig som vän.

Tidigare skrev jag om det otroligt manliga (eller inte) pudret från 4VOO och hur jag gömmer det bakom andra produkter. När texten ”Distinct man” pryder locket så kan jag inte ens skylla ifrån mig och säga att det inte är mitt eget och måste ha kraschlandat i min necessär av misstag.

Nu kommer räddningen från lama fuktighetskrämer som bibehåller matthet under kortare tid än ett stjärnfall och puderdosor som får mig att känna mig som After Darks nyförvärv. Från amerikanska hudvårdsmärket Peter Thomas Roth kommer Max Anti-Shine Mattifying Gel (finns nog inte en chans att jag inte kommer kopiera/klistra in det där långa namnet framöver). Ni bör veta att det inte är vad som helst han kommit med. Jag vet inte ens vad det är mer än att det är en väldigt speciell produkt. Peter Thomas Roth Max Anti-Shine Mattifying Gel är helt enkelt puder på flaska.

Vid första anblick tror man att produkten stått för länge i solen och koagulerat och blivit den konstigaste massa man någonsin kommer känna på. En massa som förtjänar ett helt lexikon av ord men som ändå är omöjlig att beskriva. Föreställ dig ett smörklump som legat ute för länge och marinerats av solsken, och att man sedan har man blandat in dammet under din säng och rört runt, där resultatet blir en sörja du och ditt ansikte aldrig kommer glömma.

Vänta ett tag efter att ha tvättat ansiktet och applicerat toner/fuktighetskräm för att undvika förlust av pudrets kraft. Applicera därefter på områden som du känner behöver mattheten. Om produkten når hår och ögonbryn dammar den sig, så undvikande av att få in produkten i dessa områden rekommenderas. Resultatet blir till en början känsla av att produkten är mycket fet mot hyn, men efter ett kort tag lägger den sig som en mjuk och silkeslen himmel på ansiktet och ger en fantastisk och behaglig känsla. Mattheten uppstår direkt och man nästan KÄNNER hur produkten suger upp allt överskottsfett från de glansigaste områdena. Denna matta yta stannar kvar i några timmar, några fler än med 4VOO Shine Reduction Powder.

peter thomas roth_max_anti-shine_mattifying_gel

+
Synlig förminskning av vidgade porer
Absolut matthet
Torkar inte ut hyn
Doftfri


Borde kunna hålla mattheten längre
Måste appliceras med noggrannhet för att undvika ögonbryn och hår
Opraktisk flaska
30 ml är väl ändå LITE snålt för priset på 395 kronor

Kort sagt, när vanliga fuktighetskrämer med anti-shine effekt inte ger ditt ansikte behandlingen det förtjänar, och när puderdosan inte kommer överens med det lilla extraktet av testosteron som fortfarande kämpar på inne i din kropp, så finns det en räddning. En räddning som åtminstone räddar i NÅGRA timmar. Av mig får den en stark fyra för en bra formula, men betyget dras ned av en opraktisk och liten flaska.

//Patrick, Testpilot 19 år

groomingbetyg4plus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s