betyg 4

Doftfri…(dessvärre)

Recension av Jack Black Protein Booster Skin Serum

Märket Jack Black har exploderat under senaste tiden med ett stort sortiment groomingartiklar, både nischade anti-ageprodukter och övrig manlig hudvård. Det har också blivit ett mycket uppskattat märke som har fått lovord från flera olika håll.

Själv har jag bara testat deras Protein Booster Skin Serum som kommer i en 60 ml glasflaska med pump, och som till sin funktion liknar andra serum på marknaden. Det innehåller bland annat organisk Omega-3 och antioxidanter samt är en parabenfri produkt utan färgämnen. Serumet ska jämna ut hudtoner och försvaga linjer och rynkor – kort sagt: anti-age. Produkten fick också ett pris för bästa serum 2010 i ”Men’s Health Award”.

jack_black_protein_booster_skin_serum

Jag är i 46-årsåldern med begynnande linjer och påsar under ögonen och allt grövre porer (jag tillhör alltså den lite mer krävande kundkategorin) och har provat produkten nu i en månads tid. Jag tycker nog att min hudton har blivit bättre, och en del mindre linjer har slätats ut något. Jag menar nog också att huden har blivit mer silkeslen. Men frågan är om resultatet är tillräckligt för de massiva 570 kronor som Jack Black Protein Booster Skin Serum kostar. Priset kontra effekt är heller inte det enda problemet; som så många andra liknande serum så anges den som ”doftfri”, men kruxet med en del så kallade doftfria produkter är att de visserligen inte innehåller hudirriterande parfymer, men doftfria eller neutrala är de aldrig eftersom innehållet i sig avger vissa doftspår och de är inte alltid trevliga.

Därför hade jag i alla fall gärna sett att där hade varit någon svag maskulin myskdoft för att maskera dessa inslag. För det riktigt dåliga med produkten är nämligen den fräna, hemska ‘syntetiska doften’ som kommer från de naturliga ingredienserna. Den är faktiskt riktigt förfärlig och det är inte OK när den kommer med ett så högt pris. Det drar ner betyget, dessvärre.

Lär av konkurrerande märket Bulldog, som är mästare i att förena naturliga vänliga produkter med en trevlig diskret, maskulin doft!

/TestPilot Glenn, 47 år

groomingbetyg4minus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s