Hugo Boss

Lyfter aldrig

Recension av Hugo Red Edt

En färsk lansering från det tyska modehuset Hugo Boss. Den beskrivs så här: ”Hugo Red Edt, en söt och spännande doft med både en metallisk och kylig karaktär samtidigt som den har hetta – en innovativ twist!”

Jag håller med om att Red Edt är en dynamisk doft med en oväntad blandning av kontrasterande ingredienser, grape och rabarber blandat med cedar och ambra är givetvis oerhört spännande på pappret men jag tycker inte riktigt att den lyckas nyttja sin fulla potential och den lyfter aldrig.

Skådespelaren Jared Leto uppmanar oss till att bryta mot konventionerna och frigöra vår unika kreativitet genom att “go red” men jag känner mest slentrian. Det finns ingenting här som gör att jag vill kasta gamla seder åt sidan och börja spraya graffiti på närmsta vägg. Faktum är att doften faktiskt påminner oerhört mycket om Azzaro Chrome. Det som däremot är intressant och värt att påpeka är att doften av rabarber är riktigt påtaglig och spännande… i flaskan. Där gör den dock ingen nytta för väl på huden försvinner upplevelsen dock och gamla trötta toner av ambra får dominera. Doften är dessutom alldeles för kraftig och det är lätt att överdosera.

hugo_red_banner_4

Ett plus dock till förpackningen som är riktigt nice. Inte bara för att den är röd som blod och utformad som en militär vattenflaska. Den ändrar dessutom nyans när jag rör vid den. Ni kommer ihåg, “go red”. Detta partytrick är dock roligt under en högst begränsad tid. Fenomenet fångar mig men snart dör nyhetens behag ut likt lavalampan en gång gjorde och kvar ligger bara en ordinär doft av medelmåtta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s