Antiga Barbearia

Retro

Recension av Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Cream

Då var det dags igen!

Denna månad blev det dags testa ett nytt märke, rakkräm från Portugal, Antiga Barbearia de Bairro. Innehållet är i huvudsak naturligt och det kändes extra bra. Krämen kommer i en trevlig tub med retrodesign, morfarkänsla.. Produkten ska appliceras på fuktig varm hud för bäst effekt, svårt dock att få löddrig, lägger sig mer som en hinna och tyvärr funkar den hjälpligt ihop med modern rakhyvel, tror bäst effekt nås med en rakkniv alternativt Safety Razor. Krämen lägger sig mellan rakbladen och är svårt få bort med bara vatten, får ta till en nagelborste och lite tvål.

antiga_barberia_ribeira_do_porto_shaving_cream

Så retrokänsla är rätt, men du får du ta en kurs i äkta rakning med kniv, då kommer du inte bli missnöjd med Antiga Barbearia Ribeira do Porto Shaving Cream. Kör du vanlig rakhyvel, satsa på en luftigare och mer lättarbetad rakkräm.

Prismässigt helt ok, likaså retrokänslan, men effekten ihop med vanlig hyvel drar ner betyget en del, så vi hamnar på 3+

Fick även testa en badtvål av samma märke och samma känsla där, Antiga Barbearia Principe Real Soap lämnar en kletig yta efter tvätt, tror det är ullfettet, lanolin, som ställer till det. Men att tvätta händer med den funkar perfekt och du behåller händerna mjuka. Doften av maskulin ceder och lite läder gör inte saken sämre.

groomingbetyg3plus

testpilot anders

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s