Dolce & Gabbana

En oas av sportighet

Recension av Dolce & Gabbana The One Sport Edt

The One från Dolce & Gabbana har, sedan släppet 2008, blivit en klassiker. 2012 släpptes ”Sport”-versionen av denna.

Dolce & Gabbana The One Sport öppnar upp en värld av stenhård maskulinitet, en genomgående tävlingsanda och 100% sportslighet. Jag vet inte hur det luktar precis innan ett stort mästerskap i exempelvis rodd, men min fantasi säger mig att det är stora moln av The One Sport som förökar sig med luften runt om. Det är dofter av vatten, adrenalin, ”Kom igen då grabbar!” och hurrarop. Det är inte unikt eller speciellt. Det är mest bara… en sportig EdT.

Doften välkomnar med, något stickiga, akvatiska noter. Dessa fräscha dofter möter mig tillsammans med en svag not av någonting sötare, vilket enligt D&G skall vara rosmarin. Dock gör inte noten av rosmarin The One Sport till en mer feminin doft, utan den fortsätter stoltsera med sin maskulinitet. Dessa noter stannar kvar ett tag, men doften dör helt och hållet efter toppnoterna, och mellan- och basnoterna förblir tyvärr som avlägsna släktingar jag aldrig fått stifta bekantskap med.

d&g_the_one_sport_edt_banner

Annonserna visar en vältränad hunk som spänner varenda liten muskel, med kroppen lutande mot en medelhavsklippa. Han stretchar och doftar säkert ‘sportigt’ medan solen nuddar hans hy med färg som bränt socker.

När man sprayar på sig denna parfym sprayar man inte bara på sig en vätska. Man sprayar på sig en hel livsstil, man får stämpeln ”sportkillen” och muskelkonturerna syns säkerligen extra mycket under tröjan. Det är sportigt, det är lätt och det är fräscht. Men om inte du är precis likadan bör du leta vidare i dofthyllorna.

//Patrick, Testpilot 19 år

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s